NE ŽELIMO TITULU ZA ZELENIM STOLOM: Ostoja otvoreno o svemu - pojačanjima, Evroligi, budžetu i ABA ligi!
Ostoja Mijailović, prvi čovek Partizana, Foto: Printscreen/Partizan TV

pitanja navijača

NE ŽELIMO TITULU ZA ZELENIM STOLOM: Ostoja otvoreno o svemu - pojačanjima, Evroligi, budžetu i ABA ligi!

On je gostovao na TV Partizan i u emisiji dugačkoj oko 20 minuta je strpljivo probao da se svakom postavljenom pitanju posveti i da opširan i konkretan odgovor

Objavljeno: 19:55h

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović odgovarao je u ponedeljak na pitanja navijača.

On je gostovao na TV Partizan i u emisiji dugačkoj oko 20 minuta je strpljivo probao da se svakom postavljenom pitanju posveti i da opširan i konkretan odgovor.

Gde su sada igrači, da li je klub u kontaktu sa njima?

- Većina igrača je u Americi, Rašon Tomas je samo u Beogradu. Andrea Trinkijeri je u Italiji sa porodicom, Vlado Šćepanović je u Kolašinu sa porodicom. Ljudi u klubu, neko radi, neko ne radi. Nema aktivnosti, nema treninga.

Da li će budžet biti manji naredne sezone zbog svega što se dešava?

- Situacija je specifična. Svaki dan razmišljamo o tome. Imamo situaciju da u Evroligi ekipe imaju 50.000.000, a neki 10 puta manje. Sigurno je da će se budžeti smanjiti i igrača i stručnih štabova svih timova, biće manje novca. Ekonomija na svetskom nivou prima udarce. Pitanje je do kada će ovo trajati. Kakve će posledice kompanije imati. Situacija nije nimalo jednostavna. Pitanje je koliko će ostati za ulaganje u sport. Situacija posle ovoga neće biti ista. Mi ćemo probati da nastavimo, a kakve će biti ambicije zavisiće od prihoda. Sigurno je da ćemo morati svi da se zadovoljimo sa nečim manjim.

Šta će se desiti dogoditi u slučaju da se ABA liga poništi? Da li Partizan ima šansu da se nađe u Evroligi preko specijalne pozivnice?

- Partizan je poslednji klub koji je želeo da se desi ovako nešto. Nijedna titula nije vredna kao ona koja se izbori na terenu. Neće nam značiti bilo kakva titula za zelenim stolom ili na bilo kakvim komisijama. I mi želimo da osvojimo na parketu. Mi ne znamo šta će odlučiti Evroliga, i da li će ABA liga imati mesto u Evroligi. Treba da pustimo da ovo prođe, da sačuvamo živote, pa ćemo se boriti za mesto Partizana i u Evropi i na Jadranu.

U slučaju da Partizan izbori plasman u Evroligu, da li bi se zadržao tim, ili bi bilo većih promena?

“Ja se zalažem godinama za kontinuitet. O tome će odlučivati stručni štab, a zavisiće mnogo od toga kakve će nam biti mogućnosti sa ekonomske strane”.

Mogu li navijači očekivati veći budžet ukoliko Partizan bude igrao Evroligu?

"Nije realno govoriti o budžetu, jer država ima problema koje mora da reši. Veliko je pitanje kakvi će biti budžeti. Daćemo maksimum i borićemo se da budu što veći budžet".

Osvrnuo se i na situaciju iz 1999. godine

- Mnogi su skočili na mene kada sam pričao kako je '99 godine neko došao na mesto broj 1 i kako je broj drugi na tabeli igrao Evroligu. Mi u ovom trenutku ne znamo šta će odlučiti Evroliga i da li će ABA liga uopšte i imati mesto u eliti kada sve završi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.