ODLAŽE SE I EUROBASKET: Najnovija informacija iz sveta košarke uopšte nije dobra!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: KSS

jedina opcija

ODLAŽE SE I EUROBASKET: Najnovija informacija iz sveta košarke uopšte nije dobra!

Podsetimo, prošlo Evropsko prvenstvo osvojila je Slovenija pobedom nad Srbijom u finalu 2017. godine

Objavljeno: 16:37h

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta danas je stiglo obaveštenje da će se igre u Tokiju održati naredne godine od 23. jula do 8. avgusta, što je naravno dovelo u pitanje održavanje drugih velikih sportskih događaja planiranih za to leto.

Na tom spisku je i Evropsko prvenstvo u košarci, koje je po rasporedu bilo zakazano od 2. septembra do 19. istog meseca.

Domaćini predstojećeg Evrobasketa biće Italija, Nemačka, Gruzija i Češka, a dovoljno je već po spisku organizatora naslutiti da dve od navedene četiri države imaju ogromne probleme sa suzbijanjem epidemije virusa korona ovog proleća.

Kako prenose izvori iz Fibe, a javlja specijalizovani košarkaški portal Sportando, pomeranje Evrobasketa sada dolazi kao potpuno realna opcija.

- Pošto je doneta odluka vezana za termin Olimpijskih igara u Tokiju, razgovaraćemo sa svim organizatorima i interesnim grupama, nakon čega ćemo videti šta su sledeći koraci, novi termini i slično. Ovo je veoma kompleksna situacija - potvrđuju iz Svetske kuće košarke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.