DA LI SE ABA NORMALNO ZAVRŠAVA ILI SE PROGLAŠAVA GOTOVOM? Konačno se oglasio prvi čovek jadranske lige!
ABA liga, Foto: Filip Plavčić

NAPOKON NEKA REČ

DA LI SE ABA NORMALNO ZAVRŠAVA ILI SE PROGLAŠAVA GOTOVOM? Konačno se oglasio prvi čovek jadranske lige!

Situacija na Jadranu je kao i u ostatku sveta, što se koronavirusa tiče

Objavljeno: 12:23h

Prvi čovek ABA lige Domagoj Čavlović rekao je da nije moguće precizirati šta će biti sa sezonom u regionalnom takmičenju.

Od samog trenutka kada je bilo jasno da će pauza u šampionatima širom sveta potrajati, krenule su spekulacije na račun toga kako će ,,glavešine“ rešiti taj problem i koja će biti njihova odluka – nastaviti šampionate, aktuelne lidere proglasiti šampionima ili jednostavno poništiti sezonu.

Takva situacija je i na Jadranu, potvrdio je prvo čovek takmičenja Domagoj Čavlović.

- Situacija sa ABA ligom je ista kao sa celim svetom, virus je sve paralizovao, jednostavno, nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, kamoli ih organizovati. Mi smo među prvima odgovorno reagovali i praktično zaustavili takmičenje na vreme. Svakako, na svakodnevnom nivou pratimo događanja u vezi sa tim. U kontaktu sam sa svim klubovima, svi na isti način razmišljamo, ima ideja, ali ništa konkretno jer jednostavno, nije moguće predvideti koliko će sve ovo trajati. Samim tim, ne možemo da planiramo da li se liga završava ili proglašava gotovom - rekao je Čavlović u izjavi za Arenasport televiziju.

Domagoj Čavlović
Domagoj Čavlović foto: Printscreen/Youtube/ABA liga j.t.d.

Partizan je u najboljoj poziciji ako se bude odlučilo da trenutna tabela bude i konačna, ali mnogi se sa tim ne slažu.

- Suočavamo se sa mnogo nepoznanica i neizvesnosti, sve stoji, nakon suspenzije takmičenja, većina je pustila igrače, stranci su otišli u svoju zemlju, došli smo u situaciju da su sve granice zatvorene, samim tim, dovodi se u pitanje nastavak takmičenja. Ono što je nama ostalo u prvoj ligi su kompletno kolo i plej-of, u drugoj imamo jednu utakmicu neodigranu. O tome kako će se završiti, teško je govoriti. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, vidimo da niko ništa ne može da predvidi. Donose se različite odluke, a mi čekamo razvoj kako bismo našli najbolje rešenje za našu ligu - ističe Čavlović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.