I ČETVRTI NBA KOŠARKAŠ POBEDIO KORONAVIRUS: Liga sada od njih traži da pomognu u pravljenju vakcine!
Markus Smart je takođe izlečen od koronavirusa, Foto: Profimedia

Sjajna vest

I ČETVRTI NBA KOŠARKAŠ POBEDIO KORONAVIRUS: Liga sada od njih traži da pomognu u pravljenju vakcine!

Kako prenosi "Jahu" stigao im je zahtev da daju svoju krvnu plazmu zbog posedovanja antitela

Objavljeno: 10:05h

I četvrti NBA košarkaš se izlečio od koronavirusa, a u pitanju je as Seltiksa Markus Smart.

Posle Rudija Gobera i Donovana Mičela iz Jute, kao i Kristijana Vuda iz Detroita, i igrač Bostona je objavio da je izlečen, što su potvrdili i testovi na Covid-19.

- Oslobođen od korone pre dva dana, i to medicinski potvrđeno. Hvala svima na lepim željama i molitvama, činim to isto za sve koje je ovo pogodilo. Čuvajte se i držite se zajedno... ali odvojeno! Mnogo vas volim - poručio je Smart putem Tvitera.

Kako prenosi "Jahu", NBA liga je zatražila od svih oporavljenih košarkaša da doniraju krvnu plazmu naučnicima koji se nadaju da će njihova krv, u kojoj se razvio imunitet na novi koronavirus, pomoći da se napravi vakcina ili bar lek koji bi usporio Covid-19, tešku upalu pluća koju SARS-CoV-2 izaziva.

Igračima je NBA liga dala slobodu da biraju da li će se povinovati ovom apelu da doniraju krvnu plazmu ili ne, ali ih čelnici najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu ohrabruju, jer su razmere pandemije sve veće.

Do ponedeljka, 30. marta ujutru, u svetu je potvrđeno 723.700 pozitivnih testiranja na novi virus, a od toga se 152.032 osobe oporavilo, dok je 34.018 preminulo. U Sjedinjenih Američkim Državama, koje sada imaju najveći broj inficiranih (143.025), oporavilo se 4.856 osoba, a 2.509 njih je izgubilo život.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.