PARTIZAN IPAK U EVROLIGI? Potrebno je da se desi samo jedna stvar i crno-beli će igrati u eliti naredne sezone!
Foto: Starsport©

mogućnost

PARTIZAN IPAK U EVROLIGI? Potrebno je da se desi samo jedna stvar i crno-beli će igrati u eliti naredne sezone!

Veliko je pitanje i šta će se dogoditi sa Zenitom, koji je na jednu sezonu dobio pozivnicu, jer novac da plate svoje mesto imaju, te će i taj slučaj morati da se razmotri

Objavljeno:

Nedugo što je stavljena tačka na VTB ligu, koja neće imati šampiona, postavlja se pitanje ko će dobiti specijalnu pozivnicu za Evroligu naredne sezone.

Čitali ste o prekidanju regionalne VTB lige, a Himki, koji je bio prvoplasirani pre saopštenja čelnika, mogao bi u Evroligu samo uz specijalnu pozivnicu.

U trenutnom stanju stvari, 11 timova sa licencom, uz Asvel i Bajern čini klubove koji će sigurno igrati najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje naredne sezone. Ostatak mesta popuniće šampion i finalista Evrokupa (ukoliko Valensija ne završi u prvoj polovini tabele u Evroligi kada se ona nastavi).

foto: Emilija Jovanović

Poslednja tri mesta rezervisana su za specijalne pozivnice, sa preferencijom na ABA ligu, posebno ako Partizan ne uspe da se plasira u Evroligu kroz Evrokup. Crno-beli su bili najbolji tim tog takmičenja do njegovog prekida usled virusa korona.

Veliko je pitanje i šta će se dogoditi sa Zenitom, koji je na jednu sezonu dobio pozivnicu, jer novac da plate svoje mesto imaju, te će i taj slučaj morati da se razmotri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.