HRVATI ŽELE NOVAC NAZAD: Totalni haos... Šta će reći Danilović?
Predrag Danilović, Foto: Starsport©

POMETNJA U SPORTU

HRVATI ŽELE NOVAC NAZAD: Totalni haos... Šta će reći Danilović?

Čekamo reakciju prvog čoveka KSS-a

Objavljeno:

Zvanična odluka da Olimijske igre budu odložene za 2021. godinu prouzrokovale su to da od kvalifikacionih turinir za Igre neće biti ništa.

Jedan od organizatora je bio Beograd, ali i grad Split, koji su uložili ogromnu svotu novca ne bi li dobili domaćinstvo.

Kada je reč o komšijama, njihova vlada je uložila 2.600.000 švajcarskih franaka u kvalifikacioni turnir za OI, dok je Košarkaški savez Hrvatske uložio 25.000.

Predsednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković smatra da nova mora biti vraćen.

- Totalni haos. Niko ne zna šta će biti. Samo znam da nam uloženi novac moraju vratiti. Turnir u Splitu je bio dogovoren za ovo leto, ne za iduće. Uostalom, ne znam kako bi iduće godine to i bilo moguće zbog prenatrpanosti rasporeda. Iduće godine nas čekaju Eurobasket i Olimpijske igre. Ne vidim kako bi se mogao održati kvalifikacijski turnir. Takav turnir traje šest dana, a tome moramo pridodati i pripreme koje traju minimalno desetak dana. Ne vidim način da se otvori rupa u rasporedu - kazao je Vranković za portal Index.hr.

Hrvat ima rešenje za aktuelni problem.

- Nemam pojma šta će sad FIBA odlučiti. Možda će na Igre poslati ekipe po plasmanu sa zadnjeg SP-a, možda će se u obzir uzeti renking reprezentacija na svetskoj rang listi, a po meni bi bilo najpoštenije da se Euro prebaci u jun ili jul 2021. pa da se plasman s tog turnira uzme kao kriterijum za plasman na Igre. Barem za ekipe poput nas, Grka, Litvanije, Slovenije… Dakle, ove koje su trebale igrati kvalifikacije.

Čekamo Predraga Danilovića i Košarkaški savez Srbije da se oglase povodom ove situacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.