BILO JE KAO BAJKA, A ONDA SE VRATIO DULE VUJOŠEVIĆ: Bivši igrač Partizana otvorio dušu i otkrio nepoznate detalje!
Dule Vujošević dok je vodio Partizan, Foto: Starsport©

otvoreno

BILO JE KAO BAJKA, A ONDA SE VRATIO DULE VUJOŠEVIĆ: Bivši igrač Partizana otvorio dušu i otkrio nepoznate detalje!

"Nije mi bilo jasno zašto"

Objavljeno: 21:03h

Bivši igrač Partizana Danilo Anđušić je otvorio dušu u razgovoru za Sport klub.

Nekada najtalentovaniji igrač svog godišta je u karijeri promenio čak 11 klubova, a sada se nalazi u Burgu, gde igra izvanredno. U francuskom prvenstvu beleži u proseku 15.9 poena po meču, a kao takav je najbolji stralac tima.

Danilo Anđušić i Vanja Marinković
Danilo Anđušić i Vanja Marinković foto: Saša Pavlić Koky

Anđušić se prisetio svoje prve seozne u dresu crno-belih, kada e uspeo da dođe do epiteta MVP-ija Kupa Radivoja Koraća, što ga je preporučilo selektoru Srbije koji ga je uvrstio u tim.

- U Partizan me je doveo Vlada Jovanović, dao mi je ulogu koju sam koristio na pravi način. Bio sam MVP kupa, dobio poziv za reprezentaciju... Stvarno je sve išlo kako treba u toj prvoj sezoni, bilo je kao u bajci. Verovao sam da ću, kako vreme bude odmicalo, dobijati i sve veću ulogu, kao što se to, generalno, radilo u Partizanu. Ali, sledećeg leta se u klub vratio Dule Vujošević.

Najtrofejniji trener u istoriji crno-belih ga jednostavno nije video i Anđušić je skolnjen u drugi plan.

- Posle obaveza u reprezentaciji, vratio sam se u septembru u tim. Dule mi je odmah rekao da ću biti treći ili četvrti izbor na svojoj poziciji. Nije mi bilo jasno zašto. Logično mi je bilo da sve ide nabolje, posle prve sezone - rekao je Anđušić i dodao:

- U početku sam to prihvatio, bio sam spreman da se borim za mesto. Trudio sam se iz sve snage, koristio svaki minut i to su svi sa strane videli, ali status se nije menjao. Iz meni nepoznatih razloga. Zato sam na polusezoni odlučio da idem negde gde ću da igram.

Teško mu je pao odlazak iz Partizana.

- Bilo mi je teško što idem, Partizan je veliki klub, najveći kod nas, uvek sam želeo da igram tu. Pogotovo posle prve sezone kao iz bajke, igrao sam Evroligu, sve je išlo kako treba. Ali, sve se promenio - istakao je Anđušić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.