AMERIKANCI SEJU STRAH: Micić o situaciju u Turskoj povodom koronavirusa!
Vasa Micić, košarkaš Efesa, Foto: Dado Đilas

u izolaciji

AMERIKANCI SEJU STRAH: Micić o situaciju u Turskoj povodom koronavirusa!

Sjajni plejmejker se nada da će, nakon što se sve završi, čovečanstvo izvući pouku iz ovoga

Objavljeno: 22.03.2020. 13:15h

Srpski plejmejker i košarkaš Anadolu Efes Vasilije Micić istakao je da nema strah od virusa korona, da je trenutno u izolaciji i trenira od kuće, prenosi ,,Žurnal“.

Uprkos virusu korona, u Turskoj se do skora sport redovno odvijao bez prisustva publike. Sada je i situacija u toj zemlji alarmantna, te je Efes odlučio da otpusti svoje igrače na određeno vreme.

- Svi smo dobili slobodno do nedelje, a posle ćemo videti šta i kako dalje. Dobili smo poruku da ne izlazimo i to ću poštovati. Neće mi to biti problem. Odmoriću, treniraću kod kuće, a za dalje ćemo videti - izjavio je Micić za ,,Žurnal“.

Kako ističe Micić, veliki strah se pojavio od igrača iz Sjedinjenih Američkih Država.

- Rizik jeste postojao, ali nije bio preterano veliki. Pogotovo što se u tom trenutku virus nije toliko proširio. Da smo nastavili dalje, sigurno da bi i opasnost rasla. Najveći strah koji su do sada sejali, bili su Amerikanci. Oni generalno dosta dižu paniku. Bili su baš dosta uplašeni. Ali generalno, ja sam sve vreme bio OK - objašnjava Micić.

foto: EPA/Elvira Urquijo A.

Sjajni plejmejker se nada da će, nakon što se sve završi, čovečanstvo izvući pouku iz ovoga.

- Trudim se da budem smiren i uopšte ovo ne doživljavam kao neku stresnu priču. Već kao vid globalnog čišćenja svih naših verovanja da je sreća u novcu, moći ili nečemu materijalnom. Svi sada vide da smo svi isti, što sam uvek i govorio. Nadam se da će ljudi posle ovoga biti svesni šta je suštinski najvažnije. A da mi je krivo, sigurno da mi je krivo. Kao i svima. Mnogo stvari je tu u igri - ističe Micić.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media