Ako niste znali kakva je veličina Bora Stanković bio, oproštajne reči Saše Danilovića će vam to najbolje pokazati..
Predrag DAnilović, Foto: Starsport©

neka mu je laka zemlja

Ako niste znali kakva je veličina Bora Stanković bio, oproštajne reči Saše Danilovića će vam to najbolje pokazati..

Velikan srpske i svetske košarke

Objavljeno:

Legendarni košarkaški funkcioner i nekadašnji igrač Bora Stanković, napustio nas je danas, u 95. godini života.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je saučešće porodici Bore Stankovića i celokupnoj košarkaškoj javnosti naše zemlje. Predsednik KSS, navodeći da je reč o nemerljivom gubitku, rekao je:

– Bora Stanković je jedan od četvorice velikana koji su postavili temelje košarke u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj našeg sporta i za to što smo u evropskim košarkaškim okvirima decenijama imali naše na odgovornim mestima. Uz igrače i stručni štab reprezentacije imao je najveće zasluge za evropsko zlato koje smo osvojili u Atini 1995. godine.

- Oduvek je bio čovek sa vizijom, imao sam sreće da, kao predsednik Košarkaškog saveza Srbije, kao i u FIBA osam godina, sarađujem sa jednim takvim izuzetnim čovekom koji je pisao istoriju svetske košarke i da od njega mnogo naučim, što je neprocenjivo iskustvo. Bila je velika čast i privilegija poznavati takvu košarkašku, sportsku i ljudsku veličinu kakva je bio naš čika Bora. Ponosni smo na čoveka koji je promenio i zadužio svetsku košarku, dovoljno je da pogledate njegovu biografiju i sve će vam biti jasno.

- Čika Bora je, kao počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije, uvek bio tu za nas da pomogne dragocenim savetima i velikim ugledom koji je imao u svetu košarke i sporta uopšte – istakao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.