KOJI SU PLANOVI NBA LIGE? Igra se još jedna Ol star utakmica za skupljanje pomoći u borbi protiv koronavirusa!
NBA planira odigravanje meča humanitarnog karaktera, Foto: EPA/John G Mabanglo

O svemu mora da se misli

KOJI SU PLANOVI NBA LIGE? Igra se još jedna Ol star utakmica za skupljanje pomoći u borbi protiv koronavirusa!

Za sada je najvažnije pitanje, svakako, kada će biti nastavljena sezona

Objavljeno:

Ljubitelji NBA lige se pitaju kada će, na koji način i u kojim uslovima biti nastavljena NBA sezona koja je prekinuta do sredine aprila zbog opšte pandemije koronavirusa.

Komesar lige, Adam Silver, pokušao je da objasni javnosti u intervjuu za "ESPN" o čemu sada rukovodstvo i čelnici lige razmišljaju trenutno.

Adam Silver i Luka Dončić
Adam Silver i Luka Dončićfoto: EPA/jason szenes

- Mislimo o ti stvari trenutno. Prva je, naravno, kada možemo da ponovo krenemo da igramo i to u uslovima kao pre. Sa 19 hiljada navijača na tribinama... Opcija dva je – da li bi trebalo da razmislimo i nastavljanju sezone bez prisustva publike na tribinama i šta to znači - rekao je Silver i dodao:

- Na terenu bismo imali igrače, trenersko i pomoćno osoblje, oni pratili određeni protokol, doktori bi ih kontrolisali... Na kraju bi lekari možda rekli da je bezbedno igrati.

Silver je između ostalog pomenuo i humanitarnu utakmicu, nešto poput Ol-star meča, koji bi služio da se narod zabavi i da se prikupe velika sredstva za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

U NBA razišljaju o odigravanju humanitarne utakmice za prikupljanje sredstava i pomoći
U NBA razišljaju o odigravanju humanitarne utakmice za prikupljanje sredstava i pomoćifoto: Profimedia

- Treća stvar o kojoj razmišljamo je humanitarna utakmica u kojoj bi igrala grupa košarkaša. Tu bismo prikupili velika sredstva. Košarkaši bi pratili određeni protokol, bili bi testirani i izolovani. Ljudi su zarobljeni u kućama, potrebna im je razonada, neka promena - rekao je on.

Iako je najavljeno da će NBA pauza trajati minimum mesec dana, odnosno do sredine aprila, gotovo je izvesno da se košarka u SAD neće igrati u četvrtom, ali verovatno ni petom mesecu (maju) u godini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.