SRBIJO, NJEGOVE REČI O KORONI MORAŠ DA ČUJEŠ: Ponavljamo istu grešku kao Italijani, a njih je to uništilo!
Micov i Đorđević, Foto: Starsport©

PAŽLJIVO POSLUŠAJTE

SRBIJO, NJEGOVE REČI O KORONI MORAŠ DA ČUJEŠ: Ponavljamo istu grešku kao Italijani, a njih je to uništilo!

Savet koji moramo da ozbiljno shvatimo

Objavljeno:

Košarkaš Milana Vladimir Micov progovorio je o problemima sa kojima se susreću on i njegovi saigrači tokom pandemije koronavirusa, koja u Italiji iz dana u dan uzima nove živote.

- Milano je sada stvarno grad duhova. Niko živi se ne kreće, ponekad ljudi odu do prodavnice i to samo određeni broj može da uđe unutra, uz rastojanje između ljudi. Tako sada stvarno Italija jeste zemlja duhova. Virus se neverovatno širi, kao i broj zaraženih i broj umrlih - rekao je Micov za "Televiziju Vijesti".

Micov smatra da su Italijani kasno shvatili i prihvatili opasnost.

- Najveći problem u Italiji je taj što to od početka niko nije shvatio ozbiljno. Oni su se i dalje kretali, okupljali, a za vreme njihovog čuvenog "aperitiva", oko, 17-18 časova svi kafići su bili puni - kaže iskusni krilni igrač.

Vladimir Micov
Vladimir Micov foto: EPA

Kao jedan od glavnih razloga brzog širenja virusa u Milanu Micov ističe čuvenu nedelju mode krajem februara. - U gradu tada ne može da se nađe slobodna stolica, u kafiću, restoranu. Bukvalno te nedelje se saznalo da je krenuo virus iz Kine i jednostavno svi su počeli da se vraćaju, da beže svojim kućama po raznim kontinentima i mislim da je to jedan od razloga zašto se virus tako brzo raširio po svetu - dodaje srpski košarkaš.

- Nije nimalo lako reći nekome da sedi kod kuće dve nedelje, da ne izlazi uopšte. Čovek ostane kod kuće jedan dan i skoro poludi među četiri zida. To je pozitivna strana tog karantina, izađeš na terasu sa komšijama iz okolnih zgrada napravite žurku. Sve u svemu, lepo svetlo na kraju tunela.

U njegovom klubu nema zaraženih. - Nema u klubu nikog. Svi treninzi su suspendovani. Italijanska Vlada je donela hitno naređenje da se sve stopira u svim sportovima. Naravno fudbal je broj jedan – tu se prati šta će biti sa Serijom A. Nešto načelno je dogovoreno da bi trebalo da počenemo sa treninzima 23. marta, ali u međuvremenu se situacija pogoršala. Sve više se odlaže, od toga zavisi sve... Mnogo je pitanja, nažalost, bez odgovora. Svi čekamo - kaže Micov.

Čeka se i nastavak Evrolige. Armani je na pobedu od Fenerbahčea i Himkija, najbližih timova iz plej-of zone.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.