ZAŠTO TROŠITE TESTOVE NA ZDRAVE KOŠARKAŠE?! Izjava gradonačelnika Njujorka o kojoj bruji cela Amerika!
Bil de Blazio je izneo stav koji deli deo američke javnosti, Foto: EPA/Porter Binks

kritikovao NBA da troši testove bez potrebe

ZAŠTO TROŠITE TESTOVE NA ZDRAVE KOŠARKAŠE?! Izjava gradonačelnika Njujorka o kojoj bruji cela Amerika!

Neki se slažu sa ovim njegovim stavom, dok drugi misle da je loše to što je rekao

Objavljeno:

Uprkos tome što je mnogo košarkaša iz NBA do sada zaraženo koronavirusom zbog čega su klubovi morali da podvrgnu testiranjima igrače, gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je kritikovao klubove što iskorišćavaju toliki broj testova na igrače.

Nakon što je otkriveno da su Kevin Durent i još trojica igrača Bruklina zaraženi virusom Covid-19 oglasio se gradonačelnik "Velike jabuke" koji im je poželeo brz oporavak, ali je ipak mora da "začini" izjavu konstatacijom koja je izazvala oprečne reakcije

- Želimo im brz oporavak. Ali, uz dužno poštovanje, kompletan NBA tim ne bi trebalo da bude testiran na koronavirus dok ljudi u kritičnom stanju strpljivo čekaju na test. Test ne bi trebalo da rade zdravi ljudi, već bolesni - poručio je De Blazio.

Nije on jedini koji ima ovaj stav i s jedne strane možda i jeste u pravu što košarkaši možda imaju prednost u odnosu na "obične" građane prilikom testiranja, posebno na one koji imaju simptome koronavirusa.

Ali opet s druge strane, upravo neki od košarkaša su bili pozitivni na testu i potvrđeno je da imaju koronavirus iako nisu imali nikakve simptome i pitanje je šta bi se dogodilo da nisu uradili testove.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.