JEDAN STRANAC ODBIO DA ODE IZ SRBIJE: Iz FMP-a poslali jasnu poruku šta očekuju oko nastavka sezone u ABA ligi!
I FMP iz Železnika su se oglasili saopštenjem, Foto: Starsport©

Saopštenje

JEDAN STRANAC ODBIO DA ODE IZ SRBIJE: Iz FMP-a poslali jasnu poruku šta očekuju oko nastavka sezone u ABA ligi!

"Panteri" su raspustili tim

Objavljeno:

Sportski klubovi u Srbiji obustavljaju rad i prekinuli su sa treninzima posle proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, pa je to učinio i FMP iz Železnika.

Povodom toga oni su izdali saopštenje za javnost u kome navode da su poštujući odluku Vlade Srbije raspustili ekipu i da nema treninga do daljeg.

- KK FMP je od ponedeljka u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog opasnosti od širenja virusa Covid 19 obustavio sve aktivnosti, do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

- Uprava KK FMP je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima donela odluku o prekidu treninga i svakodnevnog okupljanja tima, do normalizacije situacije, i eliminisanja zdravstvene ugroženosti građana Srbije: Svi domaći igrači kao i treneri, su sa svojim porodicama u svojim domovima, i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa propisanim merama državnih organa.

- Što se tiče jedinih stranih igrača u našem klubu - Duop Rit za sada ostaje u našoj zemlji na sopstveni zahtev, dok Ogben Ulubaj putuje u Tursku svojoj kući. Po normalizaciji stanja, dogovoreno je da svi igrači prvog tima, uključujući I dvojicu stranaca, nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.

- KK FMP kada sport ponovo bude bio u prvom planu, založiće se da se svi učesnici ABA lige sastanu i pronađu zajedničko rešenje kako bi se ovosezonsko takmičenje koje je prekinuto zbog pandemije virusa COVID 19 - okončalo na terenu.

- KK FMP poziva na nacionalnu solidarnost i jedinstvo u ovom izuzetno izazovnom trenutku za sve, kada su ljudski životi I zdravlje celokupnog stanovništa Repubike Srbije u opasnosti. KK FMP će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, do normalizacije situacije - navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.