KONDICIONI TRENER PARTIZANA KAŽE DA TREBA OTKAZATI OLIMPIJSKE IGRE: Potrajaće ovo, a sport nije prioritet!
Profesor doktor Vladimir Koprivica je izneo svoje mišljenje o celoj situaciji sa koronavirusom, Foto: Printscreen/Youtube/BC Partizan TV

izneo svoje mišljenje

KONDICIONI TRENER PARTIZANA KAŽE DA TREBA OTKAZATI OLIMPIJSKE IGRE: Potrajaće ovo, a sport nije prioritet!

Vladimir Koprivica je govorio o tome kada se očekuje rešenje situacije

Objavljeno: 17.03.2020. 10:13h
  • 7

Pandemija koronavirusa je stopirala sport i najveće je pitanje kako će se i da li će se uopšte sezone nastaviti usled ove situacije. Posebno je teško u državama koje su uvele vanredno stanje, pa je nemoguće i da se izvode treninzi da bi igrači ostali u kondiciji i formi.

O tome je pričao kondicioni trener košarkaša Partizana, profesor doktor Vladimir Koprivica, koji nije optimističan da će se nešto u skorije promeniti i situacija se vratiti u "normalu".

- Mi smo za vikend dali igračima slobodno, danas je trebalo da nastavimo sa trenizima, ali usled novonastale situacije, nismo. U suštini, odluke se više ne donose na nivou kluba, trenera, već sve zavisi od državnog vrha - rekao je profesor Koprivica za "Novosti".

Vladimir Koprivica ne gleda optimistički na rešavanje trenutne situacije
Vladimir Koprivica ne gleda optimistički na rešavanje trenutne situacijefoto: Printscreen/Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Prema dosadašnjim odlukama, ukoliko se situacija bude "normalizovala" takmičenja bi trebalo da se nastave od 11. aprila, ali profesor Koprivica sumnja u takav ishod.

- Moje mišljenje je da će sve ovo potrajati. Kod nas nije veliki broj zaraženih, ali kad pogledamo Italiju, Španiju... Pa da li će klubovi iz tih zemalja doći u normalu, kad i ostali. Lično, mislim i da neće imati smisla da se održe Olimpijske igre, jer kako uopšte pripremiti sportiste, posle svega ovoga. Dok se prvenstva nastave, pa kvalifikacije, pa pripreme. Sve to deluje veoma neizvesno.

Mnogo veće probleme zbog virusa korona Koprivica vidi van sportskih okvira...

- Vodiće se prvo velika borba da se iskoreni virus. A onda na red dolazi oporavak privrede, ekonomije i svega ostalog. Tu sport i kultura nisu prioritet, pre mogu da se svedu na hobi - zaključio je Koprivica.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media