PREKINUTA JE LIGA: Igokea proglašena za šampiona!
Igokea - Partizan, detalj sa utakmice, Foto: Beta/Nenad Vuruna

OČEKIVANO

PREKINUTA JE LIGA: Igokea proglašena za šampiona!

Odluka KSBIH da prvoplasirane ekipe budu proglašene za šampione nije presedan, jer je pre tri dana istu odluku doneo i Košarkaški savez Litvanije dodelivši titulu Žalgirisu

Objavljeno:

Košarkaški savez BIH odlučio je da prekine sezone u muškoj i ženskoj konkurenciji i proglasio za šampione prvoplasirane ekipe.

Odlukom KSBIH šampion BIH u muškoj konkurenciji je Igokea, koja je u trenutku prekida takmičenja imala dve pobede više od ekipe Širokog.

U ženskoj konkurenciji to je ŽRK Banovići, ekipa koja je trenutno prvoplasirana na tabeli zbog bolje koš-razlike i boljeg međusobnog skora sa Orlovima, koji imaju isti broj pobeda.

- Ovim putem želimo da obavestimo košarkaške klubove i celokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020.

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su:

• Prvak Bosne i Hercegovine za žene je ŽKK ”RMU Banovići” – Banovići

• Prvak Bosne i Hercegovine za muškarce je KK ”Igokea” – Aleksandrovac

Odluku je doneo Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19) - stoji u saopštenju KS BiH.

Odluka KSBIH da prvoplasirane ekipe budu proglašene za šampione nije presedan, jer je pre tri dana istu odluku doneo i Košarkaški savez Litvanije dodelivši titulu Žalgirisu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.