TEŽAK UDARAC ZA PARTIZAN: Crno-beli ostaju bez 500.000 evra!
KK Partizan, Foto: Emilija Jovanović

zbog koronavirusa

TEŽAK UDARAC ZA PARTIZAN: Crno-beli ostaju bez 500.000 evra!

Udarac po budžetu

Objavljeno:

Svi sportski događaji u Srbiji u zatvorenom prostoru će u narednom periodu zbog opasnosti od širenja koronavirusa biti održani bez prirustva publike, a današnja odluka nadležnih institucija najviše će pogoditi Košarkaški klub Partizan.

Crno-beli 17. marta u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa dočekuju Uniks iz Kazanja, a zaključno sa utorkom prodata je većina ulaznica, odnosno bilo je ostalo još svega 4.500 karata.

Ako se zna koliko su koštale ulaznice, grubom procenom dolazi se do zaključka da je Partizan samo od prvog duela sa Uniksom mogao da zaradi oko 100.000 evra. Isto toliko i u slujaču majstorice jer nema sumnje da bi Arena ponovo bila puna.

Crno-beli kao najbolji tim u Top 16 imaju prednost domaćeg terena do kraja doigravanja i teoretski u Beogradu bi mogli da odigraju najmanje tri, a najviše šest mečeva. Naravno, očekivano je da bi cena ulaznica za polufinale i pogotovo finale bila viša nego za prvi krug doigravanja, tako da bi Partizanov potencijalni finansijski gubitak mogao da iznosi i više od pola miliona evra.

Crno-beli u petak u poslednjem kolu ABA lige gostuju Ciboni, a 17. marta u 20:30 časova na startu doigravanja u Evrokupu dočekuju Uniks. Revanš je tri dana kasnije u Kazanju, a eventualna majstorica 25. marta u srpskoj prestonici.

Ne zaboravimo da će se i završnica regionalne lige, kako stvari stoje, igrati bez publike, a ekipa iz Humske i u ABA ligi ima prednost domaćeg terena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.