Velika promena u Evrokupu zbog koronavirusa? Partizan bi bio samo na dve pobede od Evrolige!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

UF

Velika promena u Evrokupu zbog koronavirusa? Partizan bi bio samo na dve pobede od Evrolige!

Partizan se u četvrtfinalu sastaje sa Uniksom, pa ako bi Evrokup prihvatio predlog tima iz Bolonje, crno-beli bi na tri pobede bili udaljeni od trofeja, dve od Evrolige

Objavljeno:

Direktor Virtusa iz Bolonje Luka Baraldi predložio je da se zbog koronavirusa smanji obim mečeva u Evrokupu, tačnije, da se ne igra na dva dobijena, već na jedan... Virtus i Venecija igraju u četvrtfinalu ovog takmičenja, a prema aktuelnom sistemu do samog finala se dueli igraju na dve pobede. Predlog Virtusa je bio da se zbog novonastale situacije promeni format i da se organizuje F8, turnir po sistemu eliminacije, dakle po jedan meč od četvrtfinala do finala. Partizan se u četvrtfinalu sastaje sa Uniksom, pa ako bi Evrokup prihvatio predlog tima iz Bolonje, crno-beli bi na tri pobede bili udaljeni od trofeja, dve od Evrolige, kako je poznato da će od naredne sezone finalisti Evrokupa igrati elitno takmičenje.

Ipak, prve reakcije nisu pozitivne. - U Evrokupu ima još osam ekipa. Predložili smo čelnim ljudima Evrokupa da uvedu Fajnal-ejt sistem. Ali, Evroliga ne želi da menja sistem takmičenja - rekao je Luka Baraldi, direktor Virutsa, a prenose italijanski mediji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.