KORONAVIRUS PRETI I REGIONU: ABA liga poslala važan dopis na adresu svih klubova!
Iz ABA lige je stigao dopis na adresu svih klubova, Foto: Starsport©

Saopštenje

KORONAVIRUS PRETI I REGIONU: ABA liga poslala važan dopis na adresu svih klubova!

Moguće je uvođenje vanrednih mera

Objavljeno:

Epidemija koronavirusa, koji postepeno stiže i u naš region, mogla bi da izazove i vanredne mere na sportskim događajima.

ABA liga je zbog toga najavila da se može desiti da neki mečevi u samoj završnici budu odigrani bez prisustva navijača, kao što je to slučaj širom Evrope.

- ABA liga takođe moli sve učesnike i navijače da se u dvoranama ophode shodno pravilima, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije i relevantnih civilnih servisa s ciljem zaštite i prevencije širenja virusa korona. Visok nivo koncentracije, komunikacije i koordinacije biće od vitalnog značaja u ovom momentu - navodi se u saopštenju ABA lige koje je stiglo na adresu svih klubova.

Vlada Republike Severne Makedonije već je donela odluku da se susret 22. kola ABA 2 lige između MZT i Lovćena u Skoplju igra bez navijača, a taj meč na programu je u sredu od 18 časova u dvorani Jane Sandanski.

U ostalim državama čiji su klubovi učesnici ABA lige još nije doneta nikakva odluka, ali bi stanje uskoro moglo da se promeni... Do kraja regionalnog takmičenja ostalo je još jedno puno kolo, posle čega od kraja meseca startuje i plej-of.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.