TATA ZA ZVEZDU, DOK JE SIN IGRAO PROTIV NJE: Veče u Areni je bilo puno emocija za Denija Avdiju!
Foto: Adria Media TV

intervju

TATA ZA ZVEZDU, DOK JE SIN IGRAO PROTIV NJE: Veče u Areni je bilo puno emocija za Denija Avdiju!

Crvena zvezda spremila je bila poseban poklon za mladog Denija

Objavljeno:
Uroš Marjanović

Deni Avdija je trenutno najveća nada izraelske košarke, a posle meča sa Crvenom zvezdom, timom u kojem je njegov otac Zufer ostavio dubok trag, mladi košarkaš je govorio za srpske medije o dobroj sezoni Makabija, vezi sa Beogradom i planovima za nastavak karijere.

– Molim vas ako možemo da razgovaramo na engleskom, razumem srpski, ali bolje komuniciram na engleskom – bilo je prvo što poručio talentovani igrač Makabija.

Poput ostatka Makabija, mladi Avdija nije bio na visini zadatka. Crveno-beli su odigrali jednu od najboljih mečeva ove sezone.

– Šta da kažem? Bilo nam je teško. Gubimo i pobeđujemo kao tim. Nismo igrali našu igru, bili smo ispod očekivanog nivoa, ali dobro, to je košarka. Idemo dalje. Čestitam im na pobedi i želim im da se plasiraju u Top 8.

foto: Emilija Jovanović

Crvena zvezda spremila je bila poseban poklon za mladog Denija, a sve zbog oce Zufera koji je nosio crveno-beli dres od 1979. do 1989. godine.

– Bilo je uzbudljivo. Otac je igrao ovde. Baš mi je drago što ga i dalje poštuju u Zvezdi, bio sam emotivan. Upoznat sam sa Zvezdom i Beogradom.

Deni spada u najboljeg mladog igrača Evrolige. Svi NBA skauti ka svrstavaju u kategoriju novog Luke Dončića ili Bogdana Bogdanovića.

– Nije lako boriti se sa takvim očekivanjima. Uvek slušam neke informacije o sebi, ali se trudim da se isključim iz tih NBA priča. Trudim se da napredujem, da pobeđujem sa Makabijem. To mi je sada primarni fokus.

Upitali smo ga da li sebe poredi sa nekim igračem kao što je Dončić?

– Želim nešto da rasčistim. Ne želim da me porede sa bilo kime. Luka je sjajan, dominirao je u Evropi, sada u NBA. Imam svoj put, napredujem u svom ritmu i nadam se najboljem. Igram svoju igru, ne ugledam se ni na koga. Igram jer volim košarku i pokušavam da napredujem.

Iako ne igra za reprezentaciju Srbije, u Beogradu je čest gost.

– Imam ovde brata i sestru. Često leto dolazim u Beogradu, nisam gledao derbije, pre nekoliko godina sam gledao Partizan dok je Bogdan još igrao ovde – zaključio je Avdija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.