SIN MU IGRA ZA MAKABI, ALI ON ĆE NAVIJATI ZA ZVEZDU: Ovde ne postoji odnos otac-sin, ja sam uz crveno-bele do kraja
Zufer Avdija je bio kapiten Crvene zvezde, Foto: Starsport©

zvezda ne može iz srca

SIN MU IGRA ZA MAKABI, ALI ON ĆE NAVIJATI ZA ZVEZDU: Ovde ne postoji odnos otac-sin, ja sam uz crveno-bele do kraja

Legendarni kapiten kaže da ko jednom obuče crveno-beli dres ostaje zauvek privržen njemu

Objavljeno:

Crvena zvezda će u petak uveče igrati protiv Makabija iz Tel Aviva, a ovaj meč će posebno biti zanimljiv za nekadašnjeg kapitena crveno-belih Zufera Avdiju, čiji sin Deni brani boje "ponosa Izraela".

Legendarni bivši košarkaš koji je posle Zvezde veliki trag ostavio upravo u izraelskom klubu i košarci, gde i dan-danas živi, a njegov naslednik nastupa i za izraelsku reprezentaciju.

Ipak, to ne znači da će u "Beogradskoj areni" navijati protiv svog nekadašnjeg kluba, jer jednostavno, Zvezda se iz srca ne može izbrisati, kako sam kaže.

Deni Avdija je jedan od važnih igrača Makabija
Deni Avdija je jedan od važnih igrača Makabijafoto: EPA/Jim Hollander

- Dugo živim u Izraelu, ali svaki put se silno obradujem dolasku u Beograd. Deset godina nosio sam dres Crvene zvezde, odigrao sam 262 utakmice i za traj klub me vežu najlepše uspomene. Drago mi je što će i moj sin imati priliku da oseti tu atmosferu koju prave navijači Zvezde, ona je bila posebna i kada sam ja igrao, a takva je i sada - priča Avdija za "Alo" i dodaje:

- U ovakvim utakmicama ne postoji odnos otac-sin. Moje srce će 95 odsto biti uz Crvenu zvezdu, a onih pet odseto pripadaće Makabiju i sinu Deniju. Naravno, želim da moje dete odigra odličan meč, ali ko jednom obuče Zvezdin dres, do kraja života ostaje njoj privržen.

I Deni Avdija podržava Crvenu zvezdu
I Deni Avdija podržava Crvenu zvezdufoto: EPA/Abir Sultan

Njegov naslednik Deni je jedna od udarnih igala Makabija, a uz to se očekuje da bude u samom vrhu na predstojećem NBA draftu, između 1. i 5. pozicije prema predviđanjima.

Ali i Deniju je usađena ljubav prema crveno-belima.

- Da, i Denija vaspitvam u tom duhu. Dobro on zna da mu je tata bio kapiten Crvene zvezde. Već sam ga vodio na nekoliko utakmica u Beogradu, bili smo čak i na večitom derbiju - ispričao je Zufer Avdija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.