NAPRAVIO ČUDO ZA 25 MINUTA NA TERENU: Megin klinac ostvario brojku koja je san snova!
Luka Cerovina, Foto: Starsport©

pokidao

NAPRAVIO ČUDO ZA 25 MINUTA NA TERENU: Megin klinac ostvario brojku koja je san snova!

– Duel sa Igokeom je bio izuzetno važan za nas, naročito ako se u obzir uzme podatak da je Zadar pobedio FMP

Objavljeno:

Nije bio ni najkorisniji ni najefikasniji igrač u veoma važnom trijumfu Mega Bemaksa nad Igokeom 87:76. Ali, Luka Cerovina bio je „iks faktor“ u meču koji je bio „biti il` ne biti“ za najmlađi tim ABA lige u njegovoj borbi za opstanak.

Cerovina je postigao 11 poena, među kojima i ključnu trojku posle ofanzivnog skoka pri rezultatu 79:76 za domaće na dva i po minuta pre kraja, i tako nagovestio trijumf svojoj ekipi. Međutim, možda i važnije od toga je podatak da je u utakmici koja je obilovala preokretima, Cerovina u statističkoj kategoriji plus/minus imao fantastičnu brojku: 30!

Prevedeno, za 25 minuta koliko je Cerovina proveo na parketu, Mega je sa njim u igri u odnosu na rivala iz Laktaša ostvarila prednost od čak 30 poena.

Ovaj, još uvek tinejdžer (2000. godište), novom sjajnom partijom skrenuo je pažnju na sebe i nagovestio da bi talenat koji je neosporno iskazivao u mlađim kategorijama uskoro mogao da pretoči i u kvalitet na velikoj sceni.

– Duel sa Igokeom je bio izuzetno važan za nas, naročito ako se u obzir uzme podatak da je Zadar pobedio FMP. Imali smo imperativ pobede, ali iako smo veoma mlada ekipa, dobro smo se nosili sa tim pritiskom i na kraju zasluženo trijumfovali. Mnogo mi je drago da sam ubacio tu trojku za vođstvo od šest poena dva i po minuta pre kraja. Oslobodio sam se da šutnem, nisam imao pritisak pre svega jer sam u tom napadu uhvatio ofanzivni skok i ono što se kaže, lopta me je ponela, a na kraju je sve ispalo kako treba – sumirao je utiske Cerovina koji je rođen u Kragujevcu, a detinjstvo je proveo u Zvečanu gde je i počeo da trenira košarku.

Igrajući za Polet iz Kraljeva nije promakao Meginim skautima, pa se u Beograd preselio sa 16 godina. Sa juniorima Mege bio je vicešampion Evroliginog Fajnel-ejta u Istanbulu 2017. godine, a godinu dana kasnije i osvajač premijernog izdanja juniorske ABA lige. Sa selekcijom Srbije do 18 godina okitio se i zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Letoniiji 2018. godine.

U prvom timu Mega Bemaksa debitovao je u KLS ligi u duelu sa ekipom Tamiša iz Pančeva pretprošle sezone. Imao je 18 godina i 10 dana, a ostvario je učinak od 10 poena i 6 asistencija:

– Ipak, moram da priznam da mi je u sećanju mnogo više ostao meč koji smo te sezone, dve nedelje kasnije, igrali protiv Crvene zvezde. Bili smo desetkovani povredama, čak sedmorica igrača je nedostajalo iz prvog tima. Počeo sam taj meč u prvoj petorci i potpuno neočekivano smo pobedili 76:74, a ja sam toj pobedi doprineo sa 12 poena i pet asistencija. Taj meč ću pamtiti dok sam živ.

Igrama ove sezone Cerovina je veoma zadovoljan, a statistika kaže da je Luka najprecizniji trojkaš ekipe u ABA ligi, sa zavidnih 45 odsto uspešnosti:

– Uz Brekića i Langovića koji igraju za OKK Beograd, ja sam najmlađi član prvog tima, ali dobijam dosta minuta i zaista se trudim da iskoristim svaki trenutak na parketu na pravi način. Mnogo mi je značilo to što sam prošle sezone igrao na dvojnu licencu i za OKK Beograd. Stekao sam značajno iskustvo u smislu prilagođavanja na seniorsku košarku.

Kada su ambicije u pitanju Cerovina kaže:

– Isključivo sam fokusiran na to da sa Megom izborimo opstanak ove sezone. Još jedna pobeda bi nam i teorijski garantovala ostvarenje cilja pa ćemo se potruditi da je zabeležimo iako imamo veoma jake protivnike u poslednja dva kola. Ja sam zaista prezadovoljan uslovima u klubu. O mladim igračima u Megi se veoma vodi računa i to u svim segmentima našeg razvoja. U prilog tome svedoči i činjenica da sam jedan od nekolicine prvotimaca koji je i stipendista Fakulteta za sport na Novom Beogradu, što je sjajna stvar, jer klub vodi računa i o našem obrazovanju i brine o našoj budućnosti – zaključio je Cerovina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.