ZAJON UPOZNAO DONČIĆA, POŽELEO JE DA NIJE: Luka izdominirao s tripl-dablom, pokazao 1. piku da je 'zelen' za njega!
Luka Dončić i Zajon Vilijamson, Foto: AP

NBA

ZAJON UPOZNAO DONČIĆA, POŽELEO JE DA NIJE: Luka izdominirao s tripl-dablom, pokazao 1. piku da je 'zelen' za njega!

I Marko Gudurić je odigrao bez promašaja

Objavljeno: 09:04h

Američka košarkaška javnost i ljubitelji NBA širom sveta imali su prilike da u noći između srede i četvrtka po prvi put vide "okršaj" dva najbolja i najperspektivnija mlada igrača trenutno na svetu.

Zajon Vilijamson je dobio priliku da na terenu upozna Luku Dončića i imao je šta da vidi, a posebno da nauči, pošto je iz njihovih duela Slovenac izašao kao pobednik.

Dalas je slavio nad Nju Orleansom 127:123, a Dončić je upisao novi tripl-dabl učinak - 30 poena uz 17 skokova i 10 asistencija.

To je 22. put do sada da je mlađani slovenački reprezentativac ostvario takav učinak i time je već u svojoj drugoj sezoni u NBA postao rekorder Maveriksa pošto je preskočio Džejsona Kida u toj kategoriji.

A mnogi su najviše ovaj meč posmatrali zbog njegovih duela sa Zajonom Vilijamsom, prvim pikom sa prošlogodišnjeg drafta, i Luka je pokazao u tim duelima da je iskusniji igrač u odnosu na nadu Pelikansa, iako je među njima razlika svega godinu i po dana.

Dončić je u nekoliko navrata, kada ga je Vilijamson preuzimao na čuvanje, demonstrirao zašto je čitav svet odlepio za njim i njegovim potezima na terenu, te na taj način pokazao Zajonu da je još "zelen" za njega, jer ipak je ovo već peta sezona u seniorskoj košarci za njega.

Vilijamson je na ovom meču postigao 21 poen uz 6 skokova i bio treći najefikansiji igrač u svom timu posle Ingrama sa 27 i Lonza Bola sa 25 poena.

Uz Dončića najbolji kod Maveriksa je bio Porzingis sa 34 poena i 12 skokova, a 21 poen je postigao Set Kari. Boban Marjanović nije ulazio na teren u ovom susretu.

Memfis je upisao novi trijumf i nastavio borbu za plej-of pošto je demolirao Bruklin 118:79.

Naš Marko Gudurić je odigrao pet minuta i postigao 6 poena (dve trojke iz isto toliko pokušaja) i upisao jedan skok.

Sjajna timska igra Grizlisa je viđena na ovom meču, a istakli su se Džekon sa 19 poena i Džons sa 18 poena. U redovima Netsa 15 poena Prinsa.

NBA, rezultati:

Klivlend - Boston 106:112 Detroit - Oklahoma 107:114 Milvoki - Indijana 119:100 Bruklin - Memfis 79:118 Majami - Orlando 116:113 Njujork Niks - Juta 104:112 Minesota - Čikago 115:108 Dalas - Nju Orelans 127:123 (112:112) Portland - Vašington 125:104

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.