Kako Partizan može do Evrolige? Crno-belima se apsolutno sve otvorilo, na njima je da iskoriste ovaj poklon!
Foto: Starsport©

zanimljivo

Kako Partizan može do Evrolige? Crno-belima se apsolutno sve otvorilo, na njima je da iskoriste ovaj poklon!

Najvažnije je istaći da je pobedom protiv Virtusa Partizan već obezbedio prvo mesto u grupi, što znači da sada na narednom koraku ka finalu čeka drugoplasiranog iz Grupe G

Objavljeno:

Partizan večeras igra poslednji meč TOP 16 faze Evrokupa protiv Trenta u Beogradu.

Crno-beli su već obezbedili mesto među najboljih osam ekipa, pa meč protiv italijanske ekipe i nema toliki takmičarski značaj.

Ili ipak ima?

Pobedom protiv Trenta, Partizan bi skočio na skor od pet pobeda i jednog poraza, uz minimalnu koš razliku od +56 (ukoliko bi trijumfovao samo jednim poenom razlike), a to bi značilo da bi Unikaha morala da savlada Huventud u poslednjem kolu sa skoro nemoguća 32 poena razlike na gostujućem parketu, kako bi obezbedila prednost domaćeg terena do samog kraja takmičenja.

Eventualni poraz crno-belih protiv Trenta bi komplikovao stvar, ali bi crno-beli i dalje imali sigurnu prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najvažnije je istaći da je pobedom protiv Virtusa Partizan već obezbedio prvo mesto u grupi, što znači da sada na narednom koraku ka finalu čeka drugoplasiranog iz Grupe G.

Tako bi Partizan u četvrtfinalu igrao protiv Uniksa, ukoliko bi ruski sastav izgubio protiv Monaka na gostujućem terenu.

Isto tako, mogao bi da igra protiv ekipe iz Kneževine, ako bi Monako izgubio protiv tima iz Kazanja. Galatasaraj je sinoćnjim porazom u Litvaniji izgubio sve šanse da prođe dalje, tako da Partizan ima dve opcije za protivnika - Uniks i Monako.

foto: Emilija Jovanović

Utakmica u Kneževini igraće se malo ranije nego ona u Beogradu. Tako da će večeras Partizan saznati i protivnika u četvrtfinalu.

Generalno se čini da bi Partizan ukoliko prođe četvrtfinale, upravo imao teži posao u četvrtfinalu, nego u polufinalu gde mu se kao jedan od realnijih protivnika ističe Promiteas.

Ako niste znali, Partizan će u Evroligu samo ako se plasira u finale Evrokupa, a Valensija ne bude među TOP 8 u najelitnijeg takmičenja, ili ako crno-beli osvoje Evrokup!

Partizanu se sve otvara, na njima je da iskoriste...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.