VLADA JOVANOVIĆ ZAGLAVLJEN U KINI: Bivši trener Partizana u problemu zbog koronavirusa!
Vlade Jovanović i Vladimir Lučić, Foto: Starsport©

nije dobro

VLADA JOVANOVIĆ ZAGLAVLJEN U KINI: Bivši trener Partizana u problemu zbog koronavirusa!

- Načini na koji bih mogao da se vratim se smanjuju - rekao je Jovanović

Objavljeno:

Bivši trener Partizana Vlada Jovanović nalazi se i dalje u Kini, pošto je trener kineskog Šenžen Aviatorsa.

Jovanović je u razgovoru za Sport Klub otkrio kakva je situacija u Kini i kakvi su mu dalji planovi.

Sve je počelo oko kineske nove godine...

- U prvom mahu, rast broja obolelih poklopio se sa kineskom Novom godinom i niko nije mogao da proceni u šta će to da se pretvori. Nisam išao za Srbiju, rešio da sam ostanem, mislio sam, a i drugi su, da će to brzo da se reši - rekao je Jovanović i dodao:

- Dobrovoljno sam ovde, a kada je situacija takva kakva jeste, ne može niko da te zaustavi. U prvom trenutku sam stvarno mislio da će problem sa virusom da se reši, ali se sve odužilo. Ne vidi se kraj da bi liga mogla da se nastavi. Što se tiče ljudi u klubu, nisam dobio specijalne informacije. Imam jednog stranog igrača u ekipi i trenera u stručnom štabu koji su takođe ostali. Većina ostalih inostranih košarkaša napustila je Kinu. Ako nisu svi. U klubu se trude da nam daju informacije kako da se ponašamo, da ne idemo u supermarkete, da vodimo računa s kim se družimo, da peremo ruke, daju nam maske... Sve je zatvoreno. Na ulicu smeš da izađeš bez maske, ali nigde ne možeš da uđeš bez zaštite. Nisam razgovarao ni sa ljudima iz kluba, morao bih verovatno ja da iniciram taj sastanak, što nije isključeno da ću da uradim.

Jovanović mora da počne da razmišlja o povratku u Srbiju, ali to je trenutno veoma komplikovano izvesti.

- Supruga mi je bila ovde za kinesku Novu godinu. Planirali smo da ostane sedam dana, ali sam je posle tri dana vratio nazad jer sam se uplašio da će avio kompanije da reaguju ukidanjem letova. Baš taj let s kojim se vratila iz Gvangdžoua u Istanbul ukinut je nekoliko dana kasnije. Smanjio se i broj letova za Moskvu. Ima ih, ali mnogo manje nego ranije jer niko ne putuje. Ne postoji poseban tretman osim merenja temperature. Načini na koji bih mogao da se vratim se smanjuju. Hong Kong mi je, primera radi, vrlo blizu i to je jedna od opcija, ali pročitao sam da svako ko uđe u Hong Kong iz kontinentalnog dela Kine mora da bude u karantinu 15 dana. Ima i neka priča o trajketu - ostao je nedorečen Jovanović.

Prema zvaničnim podacima u Kini je od koronavirusa umro 2.592 osoba, broj zaraženih je veći od 77.000.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.