KOKOŠKOV ISKREN NAKON PORAZA: Nestala je energija, videćemo ko će da igra u nastavku, a ko neće!
Igor Kokoškov, selektor Srbije, Foto: Starsport©

kvalifikacije za ep

KOKOŠKOV ISKREN NAKON PORAZA: Nestala je energija, videćemo ko će da igra u nastavku, a ko neće!

Naredni reprezentativni zadatak Kokoškov ima na leto kada u Beogradu bude organizovan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

Objavljeno: 20:15h
Uroš Marjanović

Selektor Srbije Igor Kokoškov nije bio previše razočaran porazom protiv slabašne Gruzije.

- Prva stvar, hvala navijačima koji su došli da podrže ove momke koji nose dres Srbije. Dali smo sve od sebe, ali u košarci se dešavaju ovakve stvari. Nismo uspeli da pobedimo i moramo da čestitamo Gruziji. Jednu stvar znam, nismo došli ovde samo tek tako da odigramo - počeo je Kokoškov i odmah nastavio:

- Kada ekipa izgubi, trener je kriv, to je prosto tako. Moramo da naučimo iz ovih rezultata. Ništa se nije završilo ovom utakmicom, ali naravno da boli kada se izgubi, ali moramo da vidimo krupniju sliku. Idemo dalje, imamo neke nove momke koji su tu da pokažu ono što umeju. Moram da budem ponosan na ove momke, bez obzira da li pobeđuju ili gube. Dosta smo napravili grešaka, moramo da ih ispravimo i da se skocentrišemo na naredne utakmice. Psihološki smo izgubili. Osetilo se to. Imamo par veterana, ali imamo i bebe. Lakše nam je bilo u Finskoj nego ovde. Ne mogu da se krijem iza zalaganja, svi su hteli i to je činjenica. Falili su jednostavni poeni, neka trojka, lako smo ulazili u bonus. Možemo da analiziramo svaku akciju, ali kada se podvuče crta imali su dva igrača koji su bili odlično. Nismo bili pametni u nekim situacijama. Ulazili smo rano u bonus. Uticalo je to na rotaciju, ali smanjuje i agresivnost. Nestala je energija. Uložili smo mnogo energije, apsolutno svi. Ovaj posao iziskuje mnogo energije i komunikacije.

foto: Emilija Jovanović

Nadovezao se i na promašaj Zagorca.

- Sličnu akciju smo odigrali u Finskoj. Bio je otvoren, njegov rezon je bio da šutne što je mmormalno, potpuno igrači. Nije pogodio i to je to. Nije to neki ključni momenat, malo su se noge odsekle, ali dobro, to je sve igrački.

Naredni reprezentativni zadatak Kokoškov ima na leto kada u Beogradu bude organizovan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

- Nije ovo rad koji iziskuje da se samo pojavim. Rad je svakodnevan. Provodim dosta vremena u kontaktu sa igračima. Slobodno vreme u Americi provodim u kontaktu sa saradnicima u stručnom štabu. Razmišljamo o mnogim scenarijima, ko će da igra, ko neće.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.