KOKOŠKOV JE REKAO DA JE DUDA BIO KLJUČNI ČOVEK U PREGOVORIMA: A Ivković sad otkriva kako je Srbija dobila selektora
Igor Kokoškov, Duda Ivković i Saša Danilović na okupljanju reprezentacije, Foto: Starsport©

Pomogao kad je zatrebalo

KOKOŠKOV JE REKAO DA JE DUDA BIO KLJUČNI ČOVEK U PREGOVORIMA: A Ivković sad otkriva kako je Srbija dobila selektora

Legendarni bivši selektor je reagovao kada su pregovori zastali

Objavljeno:

Igor Kokoškov je prvi put okupio reprezentativce od kada je postao selektor Srbije pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine.

Ujedno je ovo bilo i njegovo prvo pojavljivanje pred srpskim medijima od imenovanja, a posebno se zahvalio između ostalih i legendarnom Dušanu Dudi Ivkoviću i tom prilikom otkrio i da je upravo on bio ključni čovek u pregovorima sa Košarkaškim savezom Srbije.

Njegovoj prvoj selektorskoj konferenciji je prisustvovao i Duda Ivković koji je kasnije objasnio za "Sport klub" koja je bila njegova uloga u pregovorima i kako je to pomogao da dođe do dogovora.

Duda Ivković je objasnio koju ulogu je odigrao u pregovorima s Kokoškovim
Duda Ivković je objasnio koju ulogu je odigrao u pregovorima s Kokoškovimfoto: Starsport©

- Kako je meni Saša Danilović preneo, u jednom trenutku delovalo je da su ti pregovori stali jer on nije dobio dozvolu Luka Voltona da taj posao radi. Trebalo je tada da se odustane i da se vidi koje je novo rešenje… Moja reakcija bila je: ‘Nemoj da odustajemo‘ jer je bilo potpuno jasno da je Kokoškov najbolje rešenje. Takođe i znam koliko je Igor to želeo, i kroz razgovore i kroz intervjue, da mu je to bila životni san - rekao je Ivković, pa potom detaljnije objasnio šta je rekao Kokoškovu prilikom razgovora.

- Vrlo dobro znam kako funkcionišu stvari u SAD, kako razmišljaju superstarovi – kada žele da promene sredinu, traže trejd, igračka prava se poštuju, Lebron, Dejvis… Rekao sam mu da proba to da uradi, da mu je to životni san i da će time biti bolji i na poslu. Nije to nikakva tajna, a Igor se meni zahvalio, obnovio razgovore i uspeo je. Čak sam mu predložio sledeće, bili smo spremni čak i da napravi stručni štab koji bi vodio taj tim u prozorima, pa da on dođe za olimpijske kvalifikacije. Dobio je dozvolu, treba da razumemo i Sakramento, oni imaju dosta problema, u tom trenutku je bilo i negodovanja publike i nije bilo lako ni Vladu Divcu. Uspeli smo, ali ne vidim da je tu neka moja specijalna uloga, ne bih to ni spominjao da on sada nije - dodao je nekadašnji selektor.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.