GRK PREUZEO REPREZENTACIJU KOSOVA: Vodio Zvezdinu braću, dva puta osvojio Evroligu - pa zabio Srbima nož u srce!
Zastava Kosova, Foto: Espreso.co.rs

ZAŠTO, BRATE NAŠ?

GRK PREUZEO REPREZENTACIJU KOSOVA: Vodio Zvezdinu braću, dva puta osvojio Evroligu - pa zabio Srbima nož u srce!

Srbi, ili bar većina našeg naroda, ovo mu verovatno nikada neće oprostiti

Objavljeno:

Grčki košarkaški trener Hristos Marmarinos postao je novi selektor takozvane košarkaške reprezentacije Kosova.

Marmarinos je dugo godina radio kao pomoćnik u Olimpijakosu, u perodu kada je klub iz Pireja dva puta osvojio Evroligu, a 2015. je bio izabran za najboljeg pomoćnog trenera godine.

Sa takozvanim Košarkaškim savezom Kosova čak tri meseca je pregovarao, pre nego što je potpisao ugovor na tri godine. Marmarinos je na klupi nasledio bivšeg hrvatskog reprezentativca Damira Mulaomerovića.

Predsednik KSK-a Arben Fetahu je na konferenciji za novinare rekao da je novi selektor iskusan trener na najvišim nivoima košarke, te da poseduje i akademsko i praktičnom znanje u ovom sportu.

- Poseban je po velikom entuzijazmu s kojim prilazi ovom poslu. Entizijazam nam je zajednički, ne ulazimo u ovaj posao samo kako bi vodili kosovsku reprezentaciju, već naprotiv, uključeni smo kao deo dugoročnog projekta razvoja košarke. Vođstvo reprezentacije biće jedna od neposrednih tačaka sa kojom ćemo početi sledeće nedelje, ali imamo i mnogo drugih tačaka koje ćemo predstaviti - rekao je Fetahu.

Novi trener Marmarinos rekao je da je zadovoljan i počastvovan što je deo kosovskog tima, te je poručio da će mu prvi i poslednji cilj biti pobeda.

Srbi, ili bar većina našeg naroda, ovo mu verovatno nikada neće oprostiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.