PARTIZAN PRESKOČIO SJAJNI BORAC: Rade i Volden vodili do pobede, crno-beli u polufinalu Kupa protiv Pantera!
Košarkaši Partizana igraju protiv Borca u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, Foto: Starsport©

kup radivoja koraća, 2020

PARTIZAN PRESKOČIO SJAJNI BORAC: Rade i Volden vodili do pobede, crno-beli u polufinalu Kupa protiv Pantera!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 21:27h

Košarkaši Partizana uspešno su počeli odbranu Kupa Radivoja Koraća pošto su u četvrtfinalu savladali Borac 87:79 (20:18, 26:15, 13:22, 28:24).

Lider ABA 2 lige i Prve lige Srbije je ozbiljno namučio crno-bele, koji su ipak pokazali razliku u klasi i na kraju bez drame uspeli da se plasiraju među četiri najbolje ekipe. U polufinalu ih čeka FMP, koji je ranije danas bio bolji od Dinamika.

Nakon neizvesnog prve četvrtine Partizan je napravio osetnu razliku u drugoj, pa je delovalo da Čačani neće imati snage da se vrate u meč. Ipak, dogodila se treća četvrtina u kojoj je Borac pokazao zube, ozbiljno namučio crno-bele, čak je u jednom trenutku bio na minus 4, ali nije uspeo da meč uvede u dramatičnu završnicu. Najzaslužniji za to je Tomas koji je pogodio neke veoma bitne pone.

Rade Zagorac bio je najefikasniji kod pobednika sa 16 poena, 14 koševa, uz osam skokova je zabeležio Nikola Janković, Kori Volden je ubacio 13, a Ognjen Jaramaz 10 poena.

Kod Borca Brajs Džons i Radovan Đković postigli su po 18 poena, dok je Ivan Gavrilović upisao 13.

Rival Partizana u polufinalu biće FMP iz Železnika, a utakmica je na programu u subotu od 21 sat. U prvom polufinalu (17h) sastaju se Crvena zvezda i Mega Bemax.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

ČETVRTA ČETVRTINA: Partizan - Borac 87:79

Partizan je uspeo da prelomi meč u svoju korist, a najzaslužniji za to je Rašon Tomas, koji je pogodio neke veoma bitne poene. Ekipa Marko Marinović je ozbilno namučilia crno-bele i pokazala da ima kvalitet da igra u ABA ligi.

TREĆA ČETVRTINA: Partizan - Borac 59:55

Izdigao se Borac i sustigao prednost Partizana. U poslednjoj četvrtini se očekuje prava drama, jer kao što smo najavili, ekipa iz Čačka se sigurno neće lako predati. Volden i Janković su najefikasniji u crno-belom taboru. Džouns je sa 15 koševa daleko najefikasniji u timu Borca.

foto: Starsport©

DRUGA ČETVRTINA: Partizan - Borac 46:33

Završeno je prvo poluvreme meča u Čairu. Crno-beli su zaigrali mnogo angažovanije u nastavku i stekli dvocifrenu prednost. Najefikasniji igrač Partizana je Nikola Janković sa 12 poena, povređeni Birčević je stao na 7, dok je Džouns za Borac ubacio 14 koševa.

PRVA ČETVRTINA: Partizan - Borac 20:18

Zanimljiva prva deonica u Nišu. Crno-beli imaju minimalnu prednost i vode rezultatom 20:18. Birčević je sa 7 poena najefikasniji u taboru aktuelnog osvajača Kupa, dok je u timu Čačana takođe 7 poena ubacio Džouns.

19:30 - Počeo je meč između Partizana i Borca.

foto: Espreso.co.rs

NAVIJAČI BORCA

foto: Espreso.co.rs

HIMNA SRBIJE

19:15 - Niški Čair se polako puni...

19:00 - U polufinale Kupa Radivoja Koraća su se plasirali Crvena zvezda, Mega i FMP. Većerašnji duel Partizana i Borca odlučuje o poslednjem putniku među četiri najbolje ekipe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.