PREOKRET! Partizanov novi stranac ne može da igra Evrokup!
Brajan Angola dok je igrao NCAA, Foto: AP

LOŠE VESTI

PREOKRET! Partizanov novi stranac ne može da igra Evrokup!

Iako se pojavila informacija da će nastupati u borbi za obezbeđivanje Evrolige naredne sezone, to, izgleda, neće biti slučaj

Objavljeno:

Košarkaši Partizana postaće jači za beka Brajana Angolu, koji je praktično već registrovan u KSS-ovom registru košarkaša.

On će, kao što smo vam već pisali, moći da nastupa u ABA ligi, ali, kada smo malo pronjuškali po pravilniku Evrokupa, ustanovili smo da tamo neće moći da pomogne novom klubu, za koji bi trebalo da potpiše narednih dana.

Za registraciju u ovom takmičenju, prema pravilniku lige, navodno je moguće registrovati nove igrače samo do prvog kola Top 16 faze. Doduše, moguće je registrovati i dodatnog košarkaša pred početak četvrtog kola iste faze takmičenja, ali s obzirom da je to kolo već prošlo, sada je na redu šesto, crno-beli neće moći da računaju na kolumbijskog povremenog reprezentativca.

U dosadašnjem delu sezone je nastupao za belgijski Ostende i beležio učinak od 13,5 poena, 4,2 skoka i 2,5 asistencija u proseku po utakmici.

Momak, čije je puno ime Brajan Aleksander Angola-Rodas, ima 25 godina i igra na poziciji dvojke. Pre dolaska u Ostende studirao je na univerzitetu Viljanova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.