MEGA DOVELA REPREZENTATIVCA: Ali neće igrati na Kupu Radivoja Koraća!
Ivan Paunić se vratio u srpsku košarku, Foto: Dado Đilas

Samo za ABA ligu

MEGA DOVELA REPREZENTATIVCA: Ali neće igrati na Kupu Radivoja Koraća!

Ovo mu je prilika da malo oživi karijeru

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Paunić je novi košarakš Mega Bemaksa.

Kako se navodi, Paunić je potpisao ugovor sa klubom do kraja regionalnog takmičenja.

Iskusnom beku ovo neće biti prvi boravak u Megi, pošto je prethodno deo sezone 2005/06 proveo na pozajmici, kada je došao iz Partizana.

- Posle duge pauze nakon operacije srećan sam što cu zaigrati pred našom publikom i to u timu koji je sacinjen od mnogo talentovanih i perspektivnih igrača. Posebno mi je drago što će to biti u Megi, klubu u kome sam igrao i na početku seniorske karijere i koji je puno porastao od tada, o cemu najbolje govore velika imena koja su odatle potekla i izašla. Verujem da ce moje igranje i iskustvo mnogo značiti Megi u finišu borbe za opstanak u ABA ligi, a i meni da pokažem da sam opet na jako dobrom fizickom nivou - rekao je Paunić.

Paunić će priliku za ovosezonski debi imati 1. marta kada će Mega dočekati Igokeu u Hali sportova Ranko Žeravica.

Ivan Paunić je roden 27. januara 1987. godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Seniorsku karijeru je započeo u Partizanu, a u bogatoj internacionalnoj karijeri nastupao je za Mornar (Crna Gora), Vojvodina, Ostende (Belgija), Aris (Grcka), Nižnji Novgorod (Rusija), Virtus Bolonja (Italija), Lagun Aro (Španija), Fuenlabrada (Španija), Astana (Kazahstan), Buducnost (Crna Gora), Tofaš (Turska) i Čemidor (Iran).

U reprezentativnoj karijeri sa mladim selekcijama osvojio tri zlatne medalje, da bi posle srebra i zlata sa Univerzitetskom selekcijom, osvojio drugo mesto sa A timom na Evrobasketu 2009. godine.

Nastupao je za Srbiju i na Svetskom šampionatu 2010. godine i EP godinu dana kasnije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.