SUDIJE SU POKRALE DENVER: Umesto da uz koš Jokića dosude i faul Dejvisu, oni su oduzeli i ta 2 poena Nagetsima!
Nikola Jokić u duelu sa Entonijem Dejvisom, Foto: AP

Srbin uopšte nije zaštićen

SUDIJE SU POKRALE DENVER: Umesto da uz koš Jokića dosude i faul Dejvisu, oni su oduzeli i ta 2 poena Nagetsima!

Ova situacija je izazvala veliku polemiku o uskraćivanju poštovanja prema Srbinu i njegovoj "nezaštićenosti" od strane sudija

Objavljeno:

U noći između srede i četvrtka je bio okršaj između dva prvoplasirana tima u Zapadnoj konferenciji, a Denver je poražen posle produžetka od prvoplasiranih Lejkersa 120:116.

Nikola Jokić nije odigrao na svom nivou uprkos dabl-dablu sa 22 poena i 11 skokova uz 6 asistencija, ali je imao najgori odnos "+-" u svojoj ekipi i imao je brojnih problema sa faulovima.

Ono što je posebno upalo u oči navijačima Nagetsa i ljubiteljima košarke jeste da se upravo u duelima možda i dva najbolja NBA centra, Jokića i Entonija Dejvisa, videlo koliko je jedan zaštićen, a drugi nije od strane sudija.

Posebno se ističe situacija u završnici utakmice pri vođstvu Denvera 103:100 kada je Jokić bio u napadu, uz žestoku borbu sa Dejvisom je uspeo da poentira, ali sudije umesto da dosude i faul uz koš i daju dodatno slobodno bacanje Srbinu, one su poništile koš i dosudile "mrtvu loptu".

Tražile su podbacivanje između njih dvojice posle čega su Lejkersi dobili loptu.

O toj situaciji je bio upitan i srpski reprezentativac posle meča, kao o jednom od momenata koji su odlučili pobednika.

- Ne bih rekao, to je bila odluka 50-50. Mogli su da presude na obe strane. To nije nešto što je presudno uticalo. Bila je to vrlo izjednačena utakmica, a mi jednostavno nismo pogađali u poslednjim minutima produžetka. Napravio sam nekoliko užasnih grešaka, moj nivo odlučivanja bio je loš, tako da moram da budem bolji po tom pitanju - poručio je Jokić.

Entoni Dejvis i Nikola Jokić
Entoni Dejvis i Nikola Jokićfoto: AP

Nešto kasnije su sudije zaštitile Dejvisa ponovo i prelako dosudile Jokiću petu ličnu grešku što ga je umnogome sputalo u produžetku.

- Ne znam da li je umor ili ne, možda nisam bio dovoljno agresivan. Mislim da sam morao da postignem više poena, barem da pokušam da šutiram više - preuzeo je odgovornost na sebe srpski košarkaš.

On je i dalje bio vrlo samokritičan.

- Možda smo pomalo spori, možda treba da igramo slobodnije u fazi napada, da ne čekamo šta će trener da kaže. Trebalo bi da pokušamo da proigramo saigrača u najboljoj poziciji. Niko ne voli da izgubi meč, ali treba reći da smo izgubili od izuzetne ekipe. Svakako od jednog od najboljih timova u NBA. Igraju na zaista visokom nivou, tako da nije tako loša stvar kada izgubite od njih. Posebno zbog toga što smo se tokom celog meča borili. I dalje smo drugi na tabeli Zapada, dopada mi se pozicija u kojoj smo trenutno - zaključio je Jokić.

Sada sledi pauza zbog Ol star vikenda na kome će Jokić igrati baš sa Dejvisom i Lebronom Džejmsom u timu na meču "svih zvezda".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.