ZVEZDA POČINJE BORBU U NIŠU PROTIV KULTNOG BEOGRADSKOG KLUBA: Favoriti smo, ali 3 utakmice u 4 dana...
Vladimir Štimac i Ognjen Dobrić su izneli svoja očekivanja pred Kup, Foto: Starsport©

nimalo lak raspored

ZVEZDA POČINJE BORBU U NIŠU PROTIV KULTNOG BEOGRADSKOG KLUBA: Favoriti smo, ali 3 utakmice u 4 dana...

Crveno-beli izlaze iz teškog ciklusa od 5 utakmica u manje od 10 dana

Objavljeno: 11:03h

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota, pred završnicu Kupa Radivoja Koraća, rekao je da njegov tim razmišlja samo o prvoj utakmici sutra protiv Radničkog sa Crvenog krsta.

Prvi rival crveno-belih je beogradski Radnički sa Crvenog Krsta, slavni klub koji se trenutno takmiči u drugoj ligi Srbije i koji predvodi nekoliko vrlo iskusnih igrača.

Dragan Šakota se prisetio iskustva iz 1987. godine
Dragan Šakota se prisetio iskustva iz 1987. godinefoto: Starsport©

- Specifično takmičenje prema kome moramo da pokažemo respekt. U nacionalnom Kupu svim imaju pravo da razmišljaju o trofeju i to sam lično doživeo još 1987. godine kada sam vodeći ekipu iz Prve B lige stigao do trofeja u konkurenciji klubova koji su na papiru bili mnogo jači. Od tada sam naučio da svakom protivniku treba ukazati puno poštovanje. Takmičenje jeste takvo da će se igrati uzastopne utakmice ali za nas je to ove sezone već ustaljena praksa da igramo u tom ritmu. Razmišljamo samo o Radničkom i prvoj utakmici na turniru - rekao je Šakota za klupski sajt.

Trener crveno-belih na završnici Kupa neće moći da računa na Stratosa Perperoglua zbog kvote od četiri stanca, a u svom sastavu imaće i Čarlsa Dženkinsa koji već godinama poseduje srpski pasoš, dok je srpski državljanin postao i bek Kevin Panter koji uz američko državljanstvo sada poseduje i srpsko.

Počinje Kup Radivoja Koraća u Nišu, a u prvom meču od 17.00 igraju Zvezda i Radnički s Crvenog krsta. Crveno-beli su, naravno, apsolutni favoriti, a a margina je postavljena na čak 40,5. Kvota da će Zvezda slaviti većom razlikom je 1,85, kao i na to da će slaviti manjom. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Radnički.

Vladimir Štimac podseća da je Zvezda odigrala 5 utakmica u kratkom periodu
Vladimir Štimac podseća da je Zvezda odigrala 5 utakmica u kratkom periodufoto: Emilija Jovanović

Prvotimac Vladimir Štimac ističe da je ekipa izašla iz teškog ciklusa u kome su odigrali čak pet utakmica.

- Prvi meč je protiv beogradskog Radničkog, na papiru smo favoriti, ali imaju nekoliko vrlo iskusnih igrača i treba maksimalno oprezno pristupiti toj utakmici. Da se ne ponavljamo svake godine, zna se u kom formatu se igra Kup, tri utakmice u 3-4 dana, ali i mogućnost da se osvoji trofej. Idemo utakmicu po utakmicu, naš cilj se zna, ali nismo jedini koji žele trofej i to u nepredvidivom takmičenju kakav je Kup Radivoja Koraća - rekao je Štimac.

Njegov saigrač Ognjen Dobrić kaže da je Kup Radivoja Koraća je uvek važan, ali i da ne treba zaboraviti da se igraju tri utakmice u kratkom vremenskom razmaku, i kao takav je uvek specifičan i donosi iznenađenja.

Ognjen Dobrić kaže da se mora ići utakmicu po utakmicu
Ognjen Dobrić kaže da se mora ići utakmicu po utakmicufoto: Starsport©

- Imali smo vrlo naporan period iza nas, sada treba da se pripremimo u hodu za nove izazove koji nas očekuju u narednih nekoliko dana. Ne treba gledati mnogo unapred, moramo jednostavno da idemo utakmicu po utakmicu. Borićemo se, imamo naše ciljeve, ali imaju ih i drugi na ovom turniru - rekao je Dobrić.

Četvrtfinalni meč Kupa između košarkaša Crvene zvezde i Radničkog igra se u četvrtak od 17 sati u niškom "Čairu".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.