ZABRINJAVAJUĆA ANALIZA ZVEZDINOG PORAZA U BARU: Ovo je razlog za krah crveno-belih protiv Mornara!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NEDOPUSTIVO

ZABRINJAVAJUĆA ANALIZA ZVEZDINOG PORAZA U BARU: Ovo je razlog za krah crveno-belih protiv Mornara!

Jedna ekipa sa preferencijama na titulu ne sme sebi da dozvoli ovakve stvari

Objavljeno: 10:28h

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak uveče poraženi su od Mornara u Baru sa 71:63 u direktnom okršaju za plasman u plej-of ABA lige, i to samo tri kola pred kraj.

Sada izabranici Dragana Šakote imaju isti broj pobeda i poraza kao Cedevita Olimpija i već pomenuti barski klub iz Topolice, gde su crveno-beli u ponedeljak uveče delovali zaista nemoćno.

Mnogi su se pitali kako je posle pobede nad Partizanom i Panatinaikosom crveno-belima pošlo za rukom da ovako glatko i sa toliko malim brojem poena izgube od Uroša Lukovića (23 poena) i ekipe, ali kada se izanalizira jedna statistička kolona, sve postaje jasno.

Naime, Zvezda je tokom celih 40 minuta u Baru imala svega šest asistencija, što je možda i najmanji broj asistencija otkako su crveno-beli ekipa sa najvišim preferencijama na Jadranu.

Doduše, ni Mornar se nije pretrgao - sa 12 dodavanja za koš, ali što je premalo, premalo je. A, šest je definitivno nezadovoljavajuće za ovakvu ekipu.

Tri puta je asistirao Kevin Panter, dok su po jednu asistenciju skupili Lazić, Dženkins i Davidovac. Verujemo da se ovakav učinak neće dugo ponoviti srpskom i jadranskom aktuelnom šampionu, ali ako se ponovi, to definitivno neće biti dobro - kako za plasman u plej-of, tako i za borbu za ostale trofeje u ovoj sezoni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.