DA MOŽE DA STANE 50.000, SRBI BI JE NAPUNILI: Beogradska arena je najkošarkaškije mesto u Evropi!
Beogradska arena - centar košarke, Foto: Dragana Stjepanovic, kkcrvenazvezda.rs

Centar košarke

DA MOŽE DA STANE 50.000, SRBI BI JE NAPUNILI: Beogradska arena je najkošarkaškije mesto u Evropi!

Pa, neka posle pričaju da crveno i crno-beli ne zaslužuju predstavnika u Evroligi...

Objavljeno:

Beogradska arena je u nedelju bila domaćin novog rekorda po broju navijača.

Posle Evrolige i Evrokupa, na red je došla i ABA liga, gde se na meču između Partizana i Budućnosti okupilo čak 16.531 gledalaca.

Tako se srpska prestonica zlatnim slovima upisala u knjige košarkaških rekorda i po ko zna koji put opravdala epitet "zemlja košarke" koji krasi našu državu.

Vratimo se na sada davnu 2010. godinu, kada je Partizan dočekao izraelski Makabi u Evroligi i na krilima 22.783 navijača oborio rekord najeltinijeg košarkaškog takmičenja i tako se plasirao na fajnal-for u Parizu.

Ono što je kuriozitet i prethodni rekord Evrolige držali su košarkaši Partizana, koji su, takođe u Areni, na utakmici protiv Panatinaikosa 5. marta 2009. godine okupili 22.567 gledalaca.

Najveća poseta ikada na evropskim košarkaškim mečevima viđena je takođe na Novom Beogradu.

Crvena zvezda je ugostila ukrajinski Budiveljnik u Evrokupu i uspela da na tribine "dovuče" neverovatnih 24.232 ljubitelja košarke i postanu najgledaniji klub u istoriji košarkaških takmičenja.

I stvarno, te večeri nije mogla ni igla da padne u dvorani na Novom Beogradu, a samo nekoliko nedelja nakon toga crveno-beli su dočekali Uniks pred 22.736 navijača i ostvarili pobedu u polufinalu Evrokupa.

Sinoć je i rekord u ABA ligi postao vlasništvo Arene, pošto je duel Partizana i Budućnosti pratilo 16.531 navijača i tako za 300 navijača bili bolji od onog meča kada je Partizan pred 16.200 navijača u Zagrebu osvojio titulu prvaka onom trojkom Dušana Kecmana 2010. godine.

Do dana današnjeg nijedan evropski klub nije uspeo da sruši rekord koji su ostvarili beogradski "večiti rivali", pa se uz dobru posetu na košarkaškim mečevima uglavnom vezuju Crvena zvezda i Partizan.

Pa, neka posle pričaju da crveno i crno-beli ne zaslužuju predstavnika u Evroligi...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.