KULTNI REDITELJ SPAJK LI NE MOŽE DA PREBOLI POGIBIJU KOBIJA BRAJANTA: Odelom na dodeli Oskara mu je odao poštu!
Spajk Li je svojim odelom odao počast Kobiju Brajantu, Foto: EPA/Etienne Laurent

Nije mogao da priča o njemu

KULTNI REDITELJ SPAJK LI NE MOŽE DA PREBOLI POGIBIJU KOBIJA BRAJANTA: Odelom na dodeli Oskara mu je odao poštu!

Iako je navijač Njujorka, jednostavno ima ogromno poštovanje za lik i delo tragično poginulog košarkaša

Objavljeno:

Kultni režiser i veliki košarkaški fan Spajk Li je na noćašnjoj dodeli nagrada Oskar odao počast tragično poginulom Kobiju Brajantu i njegovoj ćerci Điani (13).

Reditelj nekih od kultnih filmova koji je poznat po svojoj ljubavi prema Njujork Niksima, ali i uopšte prema košarkaškoj igri, oduvek je bio veliki poštovalac lika i dela jednog od dva najbolja igrača u istoriji.

Zbog toga je odlučio da svojim stajlingom na neki način oda poštu, pošto je njegovo odelo koje je kreirao Guči bilo inspirisano Kobijem. Bio je to sako u zlatnoj i ljubičastoj boji kao simbol Lejkersa u kojima je Kobi proveo celu svoju karijeru, a na nekoliko mesta su bili prišiveni brojevi 24, 8 i 2, koje su nosili poginuli košarkaš i njegova ćerka.

1 / 5 Foto: EPA / David Swanson

Takođe, on je za 92. svečanost u "Dolbi teatru" nosio i brendirane Kobijeve patike. Njih dvojica su se zbližili 2009. kada je Li snimao dokumentarni film u sklopu koga je proveo jedan dan sa "Crnom mambom".

- Oda, počast, omaž. Svima nedostaje i želeo sam da prezentujem i njega večeras - kratko je poručio čuveni režiser.

Na crvenom tepihu, gde obično glavne zvezde daju izjave u programima uživo, Spajk Li je pokazao da se teško nosi sa smrću Brajanta što je bilo jasno po njegovom izrazu lica kada ga je voditelj upitao za njega i nije želeo ništa da komentariše.

Inače, Kobi je bio i prva ličnost koja nas je napustila u prethodnih 365 dana, kojoj je na početku ceremonije odata počast. On je pre dve godine i sam dobio nagradu Oskar za kratki animirani film koji je bio inspirisan njegovim pismom "Draga, košarko" kojim je objavio svoj kraj karijere.

Ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji kratki animirani film, Metju Šeri, je podsetio na nasleđe koje je ostavio Kobi.

- Kad bismo svi imali tako moćno "sekundarno" delo kao što je on ima - poručio je Metju, aludirajući na to da se Kobi posle košarke u kreiranju animiranog filma podjednako dobro snašao.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.