TRENER BUDUĆNOSTI POSLE PORAZA: Uživali smo!
Petar Mijović, Foto: Beta

ispustili prvo mesto

TRENER BUDUĆNOSTI POSLE PORAZA: Uživali smo!

"Za pobedu u Beogradu, pred ovakvom publikom, koncentracija je morala da bude svih 40 minuta"

Objavljeno:

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović ocenio je da je večerašnji derbi s Partizanom u Beogradu opravdao očekivanja i da su meč odlučili Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž.

"Mislim da je derbi meč opravdao očekivanja, mogli ste da gledate dobru košarku i da u pojedinom momentima uživate u predstavi oba tima", rekao je Mijović novinarima u Beogradu.

Košarkaši Budućnosti izgubili su večeras od Partizana sa 82:87, u utakmici 19. kola ABA lige.

"Znali smo da nas čeka težak posao, zahtevan tim, bez obzira na dve teške utakmice koje je Partizan imao, dosta su široki u rosteru, raspodele minuta i znao sam da će ekipa koja izadje na teren izaći maksimalno energetski pokrivena", rekao je Mijović.

Detalj sa meča
Detalj sa meča foto: Starsport©

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, da smo dobro zatvarali neke stvari koje Partizanu donose ozbiljan rezultat. Imali smo ozbiljan pad u finišu, trebalo je da imamo bolji rezultat na poluvremenu za pobedu u ovom meču", dodao je on.

Trener Budućnosti je pohvalio posebno Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza i naveo da "rastu u sistemu trenera Trinkijerija".

"I kad smo imali dobre odbrane, oni su nas kažnjavali na individualni kvalitet koji imaju", rekao je Mijović.

"Za pobedu u Beogradu, pred ovakvom publikom, koncentracija je morala da bude svih 40 minuta. U situacijama kad je ona padala, posebno u fazi odbrane, kažnjavali su nas. Kad se tome doda momenat važnih poena Jaramaza i Pejdža, mislim da je to na kraju odlučilo utakmicu", dodao je on.

Trener Budućnosti je naveo da se njegova ekipa neće baviti kalkulacijama i da će ići na pobedu u sva tri preostala meča.

"Partizanu želim sve najbolje, a mi smo što se košarke tiče uživali večeras u Beogradu", zaključio je Mijović.

Partizan posle 19 kola ima 15 pobeda, a Budućnost pobedu manje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.