Au, ljudi, šta uradi Jaka Blažič! FMP i dalje sanja plej-of!
Jaka Blažič, Foto: Emilija Jovanović

ABA liga, 19. kolo

Au, ljudi, šta uradi Jaka Blažič! FMP i dalje sanja plej-of!

Mega trlja ruke posle ovog rezultata u Ljubljani

Objavljeno: 21:54h

U okviru 19. kola ABA lige košarkaši Cedevite Olimpije u Ljubljani su savladali Zadar, a do pobede su stigli boljom igrom u finišu. Konačan rezultat bio je 90:82.

Gosti su bili bolji takmac u prvoj četvrtini,a Cedevita je uspela da dođe do preokreta u trećoj deonici. Zadar se vratio u četvrtom kvartalu, poveo sa 72:73, a pri rezultatu 76:76 mogao i do novog vođstva, ali je Dominik Mavra promašio slobodna bacanja. Od tog momenta sve se srušilo u igri gostuju, domaći su uspeli da završe posao onako kako su i priželjkivali.

U redovima zmajčeka blistao je Jaka Blažič, koji je zabeležio 30 poena, šest skokova i tri asistencije (indeks 35). Filip Krušlin je ubacio 14, Mikael Hopkins 12, a Edo Murić 11 poena.

Kod Zadra, koji je poslednji na tabeli sa skorom 4:15, Ipe Ivanov je postigao 18 poena, Brajan Alen je dodao 16, a Dominik Mavra 14 koševa.

U drugom meču dana FMP je slavio nad Primorskom sa 77:65 i tako se primakao na dve pobede od mesta koje vodi u plej-of tri kola pre kraja regularnog dela prvenstva.

Najefikasniji igrač FMP-a bio je Stefan Đorđević sa 18 postignutih poena, a pratili su ga Aleksa Radanov koji je ubacio 15 poena, Duop Rit sa 14 i Stefan Pot sa 12 poena.

Titulu najboljeg strelca na susretu ubedljivo je odneo košarkaš slovenačkog tima. Marko Luković je postigao 31 poen. U skraćenoj rotaciji Primorske, gde su minute imala samo sedmorica igrača, istakli su se još Aleksandar Lazić sa 12 i Alen Hodžić sa 10 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.