Zvezdino mučenje sa srećnim krajem
Foto: Starsport©

espreso analiza

Zvezdino mučenje sa srećnim krajem

Da li će ovakav način biti dovoljan za pehare ove sezone vreme će pokazati

Objavljeno:

Krajnji cilj svakog takmičara je pobeda. Kada se utakmica završi i pehar osvoji pobedniku nije bitno da li je igra bila lepršava i da li je utakmica bila lepa za oko, važan je trijumf.

Pogotovo kada se radi o modernom sportu...

Primer za to su košarkaši Crvene zvezde, koji uspevaju da dođu do pobeda uz mnogo muke. Partija izabranika Dragana Šakote protiv Panatinaikosa nije bila sjajna, naprotiv, crveno-beli su delovali prilično umorno i potrošeno, što je i očekivano s obzirom na veoma naporan raspored.

Ali, ono što je uočljivo ove sezone kada je reč o igri Zvezde su pobede na suv individualni kvalitet nekih od nosioca, koji uspevaju da i pored ne tako dobre timske igre obezbede srpskom šampionu pobedu.

Juče su to bili Panter i Perperoglu, a na ruku Zvezde išlo je i to što su naspram sebe imali tim koji nije bio na svom nivou. Jedan od svežijih primera svega gore navedenog je Večiti derbi.

Ponovo Zvezda nije odigrala bog zna šta, briljirao je čudesni Bili Beron, mnogo toga nije štimalo u Šakotinom orkestru, ali to nije smetalo crveno-belima da dođu do onog najvažnijeg, pobede. Odlika šampionskih timova je da i kada ne igraju dobro dolaze do pobeda.

Samo je mali problem što Zvezda često ne igra dobro, ali da se vratimo na početak priče o modernom sportu - koga briga, rezultat je jedino merilo uspeha.

BONUS VIDEO:

(B.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.