VIRTUS POINT! Mesto gde je Saša Danilović i dalje BOG!
Predrag Saša Danilović ima takoreći svoje svetilište u Bolonji, Foto: Profimedia

Espreso u bolonji

VIRTUS POINT! Mesto gde je Saša Danilović i dalje BOG!

Posetili smo butik slavnog italijanskog kluba i u njemu dominira jedan čovek i sada nam je jasno zašto ga posmatraju kao božanstvo u Bolonji

Objavljeno: 13:13h

Predrag Saša Danilović ima status božanstva u Bolonji.

U to je mogao da se uveri fotoreporter "Espresa" uoči utakmice između Virtusa i Partizana u grupi Top 16 faze Evrokupa, dva kluba u kojima je legendarni bivši košarkaš ostavio najveći i neizbrisiv trag.

Sadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije je doputovao sa ekspedicijom crno-belih u Bolonju i već po njegovom pojavljivanju na bolonjskom aerodromu se moglo primetiti da niti je zaboravljen, niti će to ikada biti.

A šta onda reći za sam butik, odnosno prodavnicu Virtusa, koja izgleda kao svetilište posvećeno Saši Daniloviću.

Predrag Saša Danilović dominira u Virtusovom butiku
Predrag Saša Danilović dominira u Virtusovom butikufoto: Espreso

Partizan večeras (20.00) gostuje najvećem favoritu za osvajanje Evrokupa Virtusu, a ako crno-beli naprave podvig i pobede obezbediće mesto u četvrtfinalu. Kvota na Partizan je 3,05, dok je kec, na tim Saše Đorđevića, 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Virtus - Partizan.

Bez obzira na to što su dres slavnog bolonjskog kluba koji je kroz istoriju često menjao imena zbog sponzora nosili mnogi veliki igrači poput Manua Đinobilija, Alesandra Abija, Uga Skonokinija, Marka Belinelija, Dejvida Andersena, Krešimira Ćosića, Saulijusa Štombergasa, Majkla Olovokendija, Jurija Zdovca, Sanija Bećirovića, Erla Bojkinsa, Korija Bruera, Raše Nesterovića, Zorana Savića, Marka Jarića, Antoana Rigodoa, Matjaža Smodiša i ostalih, jedan je najveći od svih i to je upravo čuvena "petica".

Dresovi Saše Danilovića koštaju 75 evra
Dresovi Saše Danilovića koštaju 75 evrafoto: Espreso

Moguće da je to i zbog toga što su znali da dolazi Partizan, čija je Danilović takođe legenda, pa su malo dodatno aranžirali artikle, ali prosto deluje neverovatno da u čitavom butiku dominira samo Saša Danilović.

Saša Danilović u dresu Knora
Saša Danilović u dresu Knorafoto: Espreso

Počevši od njegovih dresova sa brojem 5 u svim sezonama kako god da se Virtus zvao u vreme dok je on igrao (od Knora za koji je bio potpisao, preko Baknera, pa sve do onog moćnog i slavnog Kindera).

Uramljeni dres Saše Danilovića
Uramljeni dres Saše Danilovićafoto: Espreso

Njegovi dresovi koštaju 75 evra, pa se može reći da su relativno pristupačni za platežnu moć u italiji.

Na zidovima su okačene slike iz najslavnijih dana nekadašnjeg prvaka Evrope i ponovo na tim slikama uglavnom dominira Danilovićev lik, bilo da se radi o momentima koji predstavljaju deo istorije, bilo da se radi o proslavama ili momentima kojima su ovekovečeni njegovi najbolji potezi u u dresu crno-belih iz Bolonje (poput one trojke uz dodatno slobodno bacanje protiv gradskog rivala Virtusa kada je vratio svoj tim iz mrtvih i doneo pobedu i titulu).

Sećanje na onaj čuveni momenat kada je Danilović doneo 4 poena u jednom napadu
Sećanje na onaj čuveni momenat kada je Danilović doneo 4 poena u jednom napadufoto: Espreso

Njegov dres sa brojem pet u vreme kada se klub zvao Bakner je uokviren u ram i nalazi se na jednom zidu zajedno sa dresom i šortsem Alesandra Abia.

Tu su još i brojni bedževi ili magneti za frižider sa njegovim likom koji koštaju 5 evra, dok majice Virtusa koštaju 35 evra.

1 / 7 Foto: Espreso

Dakle, iako je prošlo 20 godina od njegovog kraja karijere, koju je baš završio u Virtusu, i dalje se zna ko je čovek koji im je doneo najslavnije momente u istoriji kluba i najbolji igrač koga su ikada imali.

Da ne zaboravimo da spomenemo da se mogu pronaći i poneke fotografije ostalih slavnih srpskih igrača koji su nastupali za ovaj tim poput Jarića i Zorana Savića, kao i sadašnjih članova ekipe Miloša Teodosića i Stefana Markovića.

Kalendar sa slikama Đorđevića, Markovića i Teodosića
Kalendar sa slikama Đorđevića, Markovića i Teodosićafoto: Espreso

Ima i kalendar za 2020. godinu na kojoj dominiraju upravo srpski plejmejkeri i naravno sadašnji trener Virtusa, a naš bivši selektor Aleksandar Saša Đorđević.

Ima tu i suvenira koji podsećaju na neke druge slavne igrače, ali sve u svemu jasno je kao dan da postoji samo jedan Bog za Virtus i njegovo ime je Saša Danilović.

1 / 21 Foto: Espreso

Podsećamo da je legendarni srpski košarkaš stigao u bolonjski klub 1992. godine i u prvom mandatu nastupao do 1995. da bi se potom otisnuo do NBA, ali se već 1997. godine vratio u Virtus za koji je igrao sve do igračke penzije u 30. godini 2000.

U ta dva boravka u italijanskom klubu osvojio je jednom Evroligu, 4 puta je bio šampion Italije, ima po jedan italijanski Kup i Superkup.

Zato i ne čudi što ima status božanstva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.