DAVIS BERTANS NA OL STARU: Proglašeni svi učesnici u tri takmičenja! Očekuju nas i nova pravila!
Davis Bertans će učestvovati po prvi put u takmičenju u šutiranju trojki, Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA Ol star

DAVIS BERTANS NA OL STARU: Proglašeni svi učesnici u tri takmičenja! Očekuju nas i nova pravila!

Letonski košarkaš je ovim pozivom nagrađen za izuzetno dobre igre ove sezone

Objavljeno:

Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans učestvovaće ove godine na takmičenju u brzom šutiranju trojki tokom predstojećeg NBA Ol star vikenda u Čikagu.

Letonac u dresu Vašingtona ove sezone igra jako dobro i posebno se ističe svojim preciznim šutem za tri poena, pošto mu je procenat šuta za tri skoro na 50%.

Zbog toga je i nagrađen pozivom da učestvuje na Ol star vikendu, a tamo će mu konkurenti biti prošlogodišnji šampion Džo Heris, zatim Demijen Lilard, Tre Jang, Badi Hild, Devonte Grem, Dankan Robinson i Zek Levin.

Osim novih učesnika, očekuju nas i nova pravila. Umesto 25 lopti imaćemo 27, vreme je produženo - umesto jednog minuta, učesnici će imati 70 sekundi. Povećan je i broj poena - nekada je maksimum iznosio 30 (u vreme kada je Peđa Stojaković pobeđivao), pa je povećan na 34, a sada će učesnici moći da ostvare 40 poena. Dve lopte postavljene su levo i desno od centralne pozicije i donosiće po tri poena.

Takmičenju u zakucavanjima u Čikagu se održava prvi put od davne 1988. godine, kada je Majkl Džordan na neodoljiv način nadmudrio Dominika Vilkinsa i osvojio svoju drugu uzastopnu titulu. Ove godine predvodnik je Dvajt Hauard, koji je osvojio ovo takmičenje 2008. godine. Vraća se posle 11 godina. Pored Hauarda, u konkurenciji će se naći Aron Gordon, Derik Džons Junior i debitant Pet Konaton.

Učesnici će u dva kruga izvesti bilo koje zakucavanje po želji. Igrači će imati najviše tri pokušaja da završe svako zakucavanje u prvom i poslednjem krugu. Pet sudija ocenjuje svako zakucavanje na skali od šest do deset, što može da rezultira najvišom ocenom 50 i najnižom ocenom 30. Sva četri takmičara dobijaju po dva zakucavanja u prvom krugu. Dvojica sa najvećim kombinovanim rezultatom idu u finale, gde se kasnije kruniše pobednik.

Gledaćemo i nadmetanje u košarkaškim veštinama, gde će igrači pokazati koliko su dobri sa loptom. Kao i prošlih godina imaćemo dve grupe, bekove i visoke igrače. Pored branioca titule od prošle godine Džejsona Tejtuma, svoje veštine će nam pokazati i Bem Adebajo, Patrik Beverli, Spenser Dinvidi, Kris Midlton, Derik Rouz, Domantas Sabonis i Paskal Sijakam.

Ranijih godina je u ovom izazovu učestvovao i naš Nikola Jokić, koji će po drugi put u karijeri sada igrati na meču svih zvezda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.