Markus Vilijams o rivalstvu Delija i Grobara: Oni su kao ulične bande, to je način života!

Kao Kripsi i Bladsi

Markus Vilijams o rivalstvu Delija i Grobara: Oni su kao ulične bande, to je način života!

Bivši košarkaš crveno-belih je učestvovao u dokumentarnom filmu, američkog "Vajsa", i pokušao da približi Amerikancima rivalstvo navijača dva najveća kluba u Srbiji
Objavljeno: 09:10h

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Markus Vilijams, učestvovao je u dokumentarnom filmu "Vajsa", čija je tema srpski večiti derbi, kao i odnos između Delija i Grobara. Američki košarkaš, koji je bio miljenik navijača crveno-belih, je kao neko ko je imao prilike iz prvog lica da se uveri u ogromno rivalstvo, pokušao da to prenese i približi Amerikancima.

- Dovoljno je da im pogledaš lica, posebno kada pogodiš šut. Vidiš da su besni, vidiš da se ne radi samo o košarci. Kada dođete u Beograd, morate da prihvatite sve, da prihvatite trenera, da shvatite koliko je sve to ozbiljno i važno. To, takođe, vrlo lako možete da primetite i po izrazima lica vaših saigrača, koji znaju o čemu se radi. Ako ste takmičar, privići ćete se vrlo brzo - rekao je Vilijams. S obzirom da ne postoji nešto slično u svetu sporta na području SAD sa čime bi to mogao da uporedi, on je to uporedio sa rivalstvom dve najozloglašenije bande - Kripsima i Bladsima.
- Da bih vam pobliže objasnio, reći ću ovako. U mojoj školi vladali su “kripsi”, a u rivalskoj “bladsi”. To je nešto najbliže rivalstvu Zvezde i Partizana, a pritom ne pričam sa aspekta utakmice, već samo onoga što je uvertira svega onoga što sledi u dvorani. Sve je drugačije, drugačiji je doživljaj. To je, u stvari, ono što ga čini onim što jeste - svojersni način života. To je nešto čime možete da se pohvalite, to im je sve - ispričao je Amerikanac. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.