LUDILO U VEČITOM DERBIJU! Pobednik u Pioniru opet odlučen u poslednjem minutu - Zvezda napravila korak ka plej-ofu!
Bili Beron je bio junak meča, Foto: Emilija Jovanović

ABA liga, 18. kolo

LUDILO U VEČITOM DERBIJU! Pobednik u Pioniru opet odlučen u poslednjem minutu - Zvezda napravila korak ka plej-ofu!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 20:18h

Fantastična utakmica u Hali Pionir u okviru 18. kola ABA lige. Crvena zvezda je dočekala Partizan, a do samog kraja imali smo priliku da gledamo pravu dramu, kakva se i očekivala u susretu dva ovoliko slična tima po kvalitetu.

Crveno-beli su uspeli da dođu do pobede, ali posle velike drame. Meč je rešen u poslednjem minutu, penal završnicom, u kojoj su se bolje snašli izabranici Dragana Šakote, koji su slavili rezultatom 92:86.

Od samog početka, pa gotovo do samog kraja, gledali smo pravu rezultatsku klackalicu. Timovi su se smenjivali u prednosti konstantno, osim u drugoj deonici kada su crveno-beli imali više od igre, ali su izabranici Andree Trinkijerija uspeli da se vrate u trećoj, čak i povedu sa +6, ali nisu imali snage da prelome meč.

Bili Beron
Bili Beron foto: Emilija Jovanović

Ponajviše zahvaljujući Biliju Beronu, koji je ponovo bio magičan u utakmici protiv večitog rivala.

On je ubacio 24 poena, 12 je dodao Lazić koji nije imao promašaj iz igre, 11 je dao Davidovac. Na drugoj strani Gordić je postigao 14, Pejdž 13, koliko je imao i Jaramaz.

Zvezda je na ovaj način uspela da se dokopa trećeg mesta na tabeli, dok crno-beli kolo pred utakmicu sa Budućnosti dele prvo mesto upravo sa podgoričkim timom.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ MEČA! Zvezda je slavila posle velike drame i penal završnice u kojoj se bolje snašla! Sada je treća na tabeli i napravila je ogroman korak ka plej-ofu.

39' Posle nove serije slobodnih bacanja, koja su pogodili Davidovac i Jaramaz, i dalje je +2 za Zvezdu. Čeka nas pravo ludilo u poslednjem minutu.

38' U stilu Rasela Vetbruka Bili Beron pogađa dvojku preko ruke, Zvezda ima +4. Na drugoj strani, Pejdž precizan dva puta sa linije slobodnih bacanja.

Bili Beron
Bili Beron foto: Emilija Jovanović

37' Mozli donosi +2 svom timu sa linije za slobodna bacanja. Sa druge strane, isto radi i Davidovac za poravnanje.

36' Rašon Tomas pogađa prve poene za -2, a onda Partizan krade loptu i ima napad za izjednačenje, koji je prekinut faulom upravo nad Tomasom. On je realizovao oba bacanja i doneo izjednačenje pri rezultatu 80:80.

35' BRANKO LAZIĆ POGAĐA NOVU TROJKU! 2/2 za tri, 2/2 za dva, 2/2 sa bacanja.

35' Slobodnim bacanjem Vila Mozlija, koja su došla posle ne preterano dobrog napada Partizana, crno-beli su opet prišli na -2. Biće ovde prave drame!

34' Slobodnim bacanjima Branko Lazić, koji još uvek nema promašaj na ovom meču, donosi novu prednost svom timu.

33' Najefikasniji igrač Partizana je Nemanja Gordić, koji je doneo novu prednost crno-belima.

Nemanja Gordić
Nemanja Gordić foto: Emilija Jovanović

32' Sjajan meč u ovim momentima. Trojka Davidovca, pa Zagorca na drugoj strani, a onda i prvi poeni Kuridže na derbijima. Slobodnim bacanjima Zagorca, crno-beli opet dolaze na -1, početni rezultat u ovoj četvrtini.

31' Počela je poslednja deonica!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Domaćin ima +1, ponajviše zahvaljujući ponovo Biliju Beronu.

30' Slobodnim bacanjima Džejmsa Gista Zvezda je preuzela prednost!

29' Sada je potpuno "poludeo" Bili Beron. Oteo je loptu Voldenu, pogodio i to uz veoma grub faul, pa se Zvezda primakla na svega -1.

28' Ponovo pogađa Kori Volden, odgovorio je Beronu na polaganje, ali on uzvraća istom merom..

27' 62:56 vode crno-beli, novom trojkom, posle bacanja koja je pogodio Odžo.

26' Kori Volden pogađa trojku za +5.

25' Partizan je smanjio na 52:50, a onda je Lazić napravio nesportsku grešku nad Radetom Zagorcem. Ovaj je jedno bacanje pogodio, ali drugo nije. Novu prednost crno-belima donosi Ognjen Jaramaz, kakvo zakucavanje! Tom prilikom, em je fauliran, em je Šakota dobio tehničku grešku. Pogodio je jedno bacanje, pa je Partizan opet poveo, sada sa 54:52.

24' Trojka Branka Lazića, posle trojke Radeta Zagorca sa druge strane. I dalje je +4 za crveno-bele.

23' Ponovo je klackalica, Zvezda ima +1. Lorenco Braun je povisio na +4 trojkom bez koske.

22' ŠTA JE SADA POGODIO OGNJEN JARAMAZ! Isto kao protiv Cedevite, sa pola terena iz koraka u poslednjoj sekundi napada.

21' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Crvena zvezda je imala čak i 42:29, ali je Partizan serijom od 10:0 uspeo da se potpuno vrati u meč i na pauzu ode samo sa minusom od dva poena - 44:42 za domaćina!

20' Potpuni povratak Partizana. Trojka Nemanje Gordića za 42:39, pa onda poeni Vladimira Štimca, da bi u narednom napadu na svega -2 pogodio Markus Pejdž. Cela serija počela je magičnom blokadom Vila Mozlija.

18' Konsolidovao se Partizan, trojka Markusa Pejdža, pa zakucavanje Mozlija za "samo" -8.

1 / 5 Foto: Emilija Jovanović

17' +13 ima Zvezda, divna akcija, pa zakucavanje Davidovca.

15' Štimac za +11, prva dvocifrena prednost, Trinkijeri je morao da zove tajm-aut.

14' Poentira sada i Branko Lazić, za najvećih +6, a na drugoj strani faul u napadu Ognjena Jaramaza, pa crveno-beli imaju priliku da se odvoje i na više od dva poseda. To je iskoristio Kevin Panter, svojom prvom trojkom, odvojivši crveno-bele na +9. U nastavku, koraci Radeta Zagorca, dakle nova izgubljena lopta crno-belih.

13' Na -3 smanjio je poenima Korija Voldena, najefikasnijeg u redovima Partizana.

12' +5 za Crvenu zvezdu prodorom Vladimira Štimca. Pre toga su momci Dragana Šakote postigli i trojku.

11' Štimac je celu prvu četvrtinu proveo na klupi, ali sad je ušao u igru. Partizan je došao do izjednačenja slobodnim bacanjima Stefana Birčevića.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Zvezda ima prednost od 25:23, ponajviše zahvaljujući magičnom Biliju Beronu. Biće ovde velike borbe...

1 / 4 Foto: Emilija Jovanović

9' Tri slobodna bacanja pogodio je Bili Beron i doneo +2 svom timu na dva minuta do kraja prve deonice. Nemanja Gordić je doneo poravnanje iz teške pozicije od tablu u narednom napadu. Zakucavanjem Odža, Zvezda je došla do +3, ali je Vil Mozli zakucao posle jednog odbitka i tako je utišao Pionir, bar do narednog napada kada je Bili Beron opet poentirao. Sjajan meč, 25:22 za domaćina.

8' Dva slobodna bacanja pogodio je i Markus Pejdž, pa sada crno-beli imaju prednost. Sa druge strane, divna trojka Bilija Berona. Međutim, istom merom uzvraća Nemanja Gordić. Partizan ima 18:17.

7' Greška u koracima Majkla Odža koji se borio pod obručem, a prvo ga je blokirao Vil Mozli. U narednom napadu je pogodio oba slobodna bacanja posle faula Zagorca, pa je Zvezda povela sa 14:13.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

6' Trojka Bilija Berona za 10:10. Kakva dalekometna paljba na početku! 2:2 u trojkama sa obe strane. Sjajan meč za sada, dvojka Berona, a onda sa druge strane Kori Volden lepo ulazi i poentira uz faul.

5' Nova trojka Novice Veličkovića, a onda i poeni Korija Voldena i dvojka Ognjena Jaramaza, za seriju crno-belih od 7:0 i vođstvo od 10:7.

3' Jedna trojke Gista, jedna Novice sa druge strane! Gist postiže i dvojku za 5:3, odličan početak Zvezdinog Amera koji je igrao i u Partizanu.

18.00 - Sve je spremno:

17.45 - Paklen doček za igrače Partizana i Andreu Trinkijerija.

17.30 - Iako ne igra, Redži Reding opet bodri svoje saigrače na parketu.

Mozli i Reding
Mozli i Reding foto: Espreso.co.rs

Inače, i Branko Lazić će se izgleda naći na parketu ove večeri, javlja naš reporter.

17.10 - Naš reporter je stigao na lice mesta. Izgleda da će Marko Jagodić Kuridža nastupiti na ovom meču, iako ga u petak u Evroligi nije bilo na duelu sa Efesom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.