AMERIKANCI SE I DALJE NE MIRE SA KOBIJEVOM SMRĆU: Gest koji stiže iz Kalifornije tera suze na oči!
Kobi Brajant, Foto: EPA/Dennis M Sabangan

SJAJAN GEST

AMERIKANCI SE I DALJE NE MIRE SA KOBIJEVOM SMRĆU: Gest koji stiže iz Kalifornije tera suze na oči!

Proces izrade murala počeo je kada je od nekoliko različitih fotografija napravljena crno-bela slika

Objavljeno:

Obožavaoci širom sveta koriste svoje sposobnosti i kreativnost kako bi iskazali poštovanje prema poginuloj legendi LA Lejkersa Kobiju Brajantu. Svet je prepun umetničkih djela koja nastaju u čast slavnom košarkašu, a neka od njih su neverovatna.

Mural napravljen u parku grada Plezentona vidi se samo iz aviona. Autori su bračni par Keli Pirson i Pit Dejvis iz Kalifornije. U izradi murala koristili su tehnologiju svoje kompanije. Rezultat je verodostojna slika Brajanta na travi, širine 35 metara i dužine 28 metara.

Proces izrade murala počeo je kada je od nekoliko različitih fotografija napravljena crno-bela slika.

- Lice je nastalo kombinacijom dve različite fotografije, vrat od druge dve, a isto važi i za telo. Uspešno smo završili naše umetničko delo. Hteli smo da prikažemo Kobija s prepoznatljivim osmehom i u sportskoj opremi - objašnjava Keli.

Sliku je zatim učitao kompjuter kosilice za travu kojom je upravljao Dejvis. Zahvaljujući GPS-u i digitalnoj obradi podataka, mašina je vazduhom nežno savijala travu, kako bi se stvorio tamni ili svetli kontrast.

- Tragedija je izazvala veliki šok. Bio je sjajna osoba, porodični čovek i neverovatan sportista. Imamo ovu tehnologiju koja nam je pružila mogućnost pokazati koliko ga poštujemo - kaže Pirson.

Mural će trajati dva dana, a potom se trava vraća u prirodni položaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.