NBA PROMENILA PRAVILA ZA OL STAR ZBOG POGIBIJE KOBIJA BRAJANTA: Utakmica će se igrati po potpuno drugačijem sistemu
Kobi Brajant sa ćerkom Đianom na jednom od prethodnih Ol starova, Foto: AP

u znak sećanja

NBA PROMENILA PRAVILA ZA OL STAR ZBOG POGIBIJE KOBIJA BRAJANTA: Utakmica će se igrati po potpuno drugačijem sistemu

I na ovaj način u NBA žele da odaju poštu jednom od najboljih košarkaša svih vremena

Objavljeno:

Stravična tragedija koja se dogodila u nedelju kada je poginuo Kobi Brajant sa svojom ćerkom Đianom i još sedmoro ljudi potresla je sport iz temelja, a posebno NBA ligu.

Zbog toga što se dogodilo odlučeno je da se promene pravila na predstojećem Ol staru koji će se 16. februara održati u Čikagu i na kome će između ostalog nastupiti i naš Nikola Jokić.

Naime, kako prenose američki mediji posle druge i treće četvrtine, rezultat meča će se potpuno anulirati kako bi se, po rečima Amerikanaca, napravile "mini utakmice". Ovo bi značilo da će idalje postojati timovi koje će i u Čikagu predvoditi Lebron Džejms i Janis Adetokumbo, ali kroz tri četvrtine"od po 12 minuta, i to, uz pomenuto resetovanje rezultata.

U poslednju, četvrtu četvrtinu, ulazi se tako što se "sabiraju rezultati svake od četvrtina i postavlja konačni cilj poena".

Tako, sam kraj meča neće trajati 12 minuta, već će se ekipe nadmetati dok jedna od njih ne ostvari pomenute poene.

Zanimljivo, pomenuti "target" poena postavlja se tako što se svi postignuti poeni sabiraju, a na taj broj se dodaje 24 u čast Kobija Brajanta koji je u karijeri, najduže nosio taj broj, iako je na početku nosio "osmicu".

Još jedna novina je i to što će pobednik svake od deonica dobiti 100.000 dolara koje će ići u humanitarne svrhe, a sam pobednik dobija 200.000 dolara sa istom namenom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.