KAKO ZAUSTAVITI LARKINA? Usmeriš ga u levo on da 30 poena, usmeriš ga u desno da 35!
Dragan Šakota, Foto: Adria Media TV

espreso na licu mesta

KAKO ZAUSTAVITI LARKINA? Usmeriš ga u levo on da 30 poena, usmeriš ga u desno da 35!

Otkrio je i zdravstveno stanje tima sa Malog Kalemegdana

Objavljeno: 20:21h
Uroš Marjanović

Košarkaši Crvene zvezde igraju u petak utakmicu 22. kola Evrolige protiv lidera na tabeli ekipe turskog Anadolu EFES-a.

Pred crveno-belima je težak zadatak i utakmica sa ekipom koja je u dosadašnjem toku Evrolige pokazala najviše, o čemu govori i pogled na tabelu – prošlogodišnji finalista Evrolige iz Vitorije stiže u Arenu sa skorom 18-3.

Utakmicom u petak, crveno-beli otvaraju novu, izuzetno napornu seriju utakmica, koja se nastavlja u ponedeljak (Partizan), sredu (Panatinaikos – Štark Arena), petak (Himki u Mokvi) i ponedeljak (gostovanje Mornaru u Baru).

Najopasniji igrač Atamanovog tima je Šejn Larkin.

- On je od onih igrača, koji ako ga usmeriš na levo ubaciće 30, a ako ga usmeriš na desno - 35 poena. To je igrač koji je sposoban da, maltene, sam dobije utakmicu. Pogotovo što ima igrački inat i ako mu trener stavi do zanja da je utakmica od istorijskog značaja, on podiže nivo koncentracije i igra stvarno na top nivou. Svi ti individualci vole igru jedan na jedan i sve je stvar kolektivne odbrane, moraju svi da se trude, a ne samo igrač koji ga čuva - rekao je Dragan Šakota, trener Crvene zvezde..

Šakota je otkrio i kakav je zdravstveni bilten tima.

- Zdravstvena situacija je sve bolja. Lazić je trenirao, iako se ne oseća dobro. Marko Jagodić Kuridža neće biti u ekipi, ali počinje da trenira lagano sa nama. Mislim da ćemo ubrzo biti kompletni. Veliki je broj utakmica u narednom periodu, računajući Kup. Nadam se da ćemo u tom takmičenju imati još tri meča, osim ovih koje nas čekaju u Evroligi i u ABA ligi.

Efes se nalazi ubedljivo na prvom mestu tabele sa skorom od 18 pobeda i samo tri poraza.

- Zaslužuju čestitke za dosadašnje utakmice, takođe i trener što je napravio takvu ekipu. Osvežio je Evroligu pored ovih standardnih ekipa koje su se poslednjih godina borile za fajnal-for. Sada je tu i Efes. Pokazali su kvalitet baš u bitnim utakmicama i zaslužili su sve čestitke. Mislim da će ovo biti meč za uživanje. Mi bismo voleli da odigramo dobro, imamo šanse i da pobedimo, ali smo svesni da nismo favoriti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.