MAMBA MENTALITI UŠAO U IGRAČA SAKRAMENTA: Badi Hild nam pokazao kako je to radio Kobi, Kingsi preokrenuli sa -27
Badi Hild je izjednačio rekord nastradalog Kobija Brajanta, Foto: AP

NBA

MAMBA MENTALITI UŠAO U IGRAČA SAKRAMENTA: Badi Hild nam pokazao kako je to radio Kobi, Kingsi preokrenuli sa -27

Bogdan Bogdanović je bio nešto ispod svog proseka, a Nemanja Bjelica na ivici tripl-dabla

Objavljeno: 08:29h

I tokom prethodne noći na utakmicama NBA lige je odavana počast tragično poginulom Kobiju Brajantu, tako što su na početku mečeva svi timovi puštali da istekne vreme za napad od 24 sekunde te tako simbolično odali poštu s obzirom da su njegovi brojevi bili 8 i 24.

A u Mineapolisu je NBA i čitava planeta mogla da gleda jednu Brajantovsku utakmicu koju je odigrao igrač Sakramenta Badi Hild.

Kingsu su pobedili domaće Timbervulvse 133:129 u jednom od najneverovatnijih preokreta, ne samo u sezoni, nego u istoriji NBA.

Gubili su gosti iz Kalifornije 27 razlike, a na samo dva i po minuta do kraja bilo je +17 za "Vukove", međutim, tada je na scenu stupio pomenuti Badi Hild u koga kao da je bio ušao duh poginulog Brajanta.

"Mamba mentaliti" je proradio kod igrača Sakramenta koji je bio nepogrešiv u poslednjoj četvrtini pogodivši svih 6 šuteva i tako postao prvi igrač posle "Crne mambe" koji je u poslednjih 20 godina postigao više od 20 poena uz 100% šuta u poslednjoj deonici, u meču u kom je došlo do preokreta posle zaostatka od 25 razlike i više.

Na taj način je najlepše odata počast jednom od dva najbolja košarkaša koje je ova igra ikada imala i koji je tragično izgubio svoj život u padu helikoptera zajedno sa ćerkom Đianom i još sedmoro ljudi.

Bogdan Bogdanović koji je takođe teško podneo smrt svog idola bio je izuzetno ponosan na saigrača, a uz to je doprineo sa 11 poena i 5 skokova.

Očekivano i Nemanja Bjelica je imao silan motiv protiv bivšeg tima u kome nikada nije dobio minutažu kakvu zaslužuje pa im je ubacio 20 poena uz 9 skokova i 8 asistencija.

Pomenuti Badi Hild je ostvario rekord karijere sa 42 postignuta poena, dok je Di'Aron Foks ubacio 22 poena.

U ekipi Minesote je najefikasniji bio Vigins sa 36 poena, Kovington je postigao 24, a Tauns 23 poena.

Dalas je slavio u Oklahomi 107:97 uz novu vrhunsku partiju Luke Dončića sa 29 poena i 11 skokova. U suprotnom taboru je 21 poen postigao Šruder.

Inače, Dončiću je teško pao meč zbog čitave tragedije što se videlo i na početku.

Erik Gordon je ostvario rekord karijere od 50 poena u pobedi Hjustona protiv Jute 126:117 i tako nadomestio odsustva Hardena i Vestbruka. U poraženom timu Donovan Mičel je svojih 36 poena posvetio Kobiju, a Bojan Bogdanović je postigao 30.

NBA, rezultati:

Detroit - Klivlend 100:115 Majami - Orlando 113:92 Čikago - Sparsi 110:109 Minesota - Sakramento 129:133 Oklahoma - Dalas 97:107 Juta - Hjuston 117:126

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.