GIST SE RAZBESNEO, ZVEZDA RAZBILA IGOKEU: Crveno-beli spremni za Večiti derbi!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

17. kolo aba lige

GIST SE RAZBESNEO, ZVEZDA RAZBILA IGOKEU: Crveno-beli spremni za Večiti derbi!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu":

Objavljeno: 20:24h

Košaraši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Igokeu rezultatom 94:79 u 17. kolu ABA lige, tako da u dobrom raspoloženju dočekuju duel sa Partizanom koji je na programu u sledećem kolu regionalne lige.

Ovom pobedom klub sa Malog Kalemegdana je izbio na treće mesto.

Najefikansiji u pobedi Zvezde bio je Džejms Gist sa 17 ubačenih poena.

Od samog početka meča bila je vidiljiva velika razilika u kvalitetu, Zvezda je nametnula svoju igru, već u prvoj četvrtini je imala dvocifrenu razliku.Pokušala je Igokea na samom kraju te četvrtine da se približi, donekle je uspela, ali to je bilo sve od ekipe iz Laktaša, koja nakon toga nije našla način da zapreti Zvezdi.

Meč za Dragana Šakotu biće veoma značajan i zbog toga što se na prarket vrati oStratos Perperoglu nakon teške povrede. Grk nije uspeo da se upiše u strelce i biće potrebno vreme da se vrati u formu.

Kada je reč o ostalim igračima Zvezde, najraspoloženiji za igru je bio Gist, a pratili su ga Beron (14), Braun (14), Panter (13) i Štimac (14).

Kod Igokee najbolji su bili Lešić i Gren sa po 16 postignutih poena.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem "lajv-blogu":

Kraj treće četvrtine: Igokea - Crvena zvezda 54:69

Zvezda protiv Igokee i nalazi se blizu nove pobede. Odigrali su crveno-beli veoma dobru četvrtinu u kojoj su napravili veliku razliku i sada se nalaze na dobrom putu.

Kraj prvog poluvremena: Igokea - Crvena zvezda 37:48

Nakon prvih 20 minuta utakmice Zvezda ima dvocifrenu prednost i igra sasvim zadovoljavajuće. Šut za tri poena je jedno od najboljih oružja crveno-belih, izabranici Dragana Šakote su pogodili čak osam trojki, Panter je u jednom momentu vezao tri trojke, ali je tu stao.

Kraj prve četvrtine: Igokea - Crvena zvezda 17:22

Crveno-beli su dobro otvorili meč, a Bili Beron je krenuo od početka da cepa mrežice. U jednom trenutku je bila i dvocifrena prednost, ali je na četvrtina završena sa razlikom od pete poena u korist Zvezde. Amerikanac već na svom kontu ima 11 poena, a šut za tri mu je 3/3. Ono što takođe može da raduje sve navijače kluba sa Marakane jeste povratak Stratosa Perperoglua na parket.

17:00 - Utakmica je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.