ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA: FIBA prebacila još jedan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beograd!
Beogradska arena, Foto: Starsport©

Najnovija vest

ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA: FIBA prebacila još jedan kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beograd!

Turnir koji je trebalo da se igra u kineskom Fošanu premešten je u prestonicu Srbije i na njemu će učestovati reprezentacije Španije, Kine, Velike Britanije i Južne Koreje

Objavljeno:

Beograd će biti domaćin i trećeg kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u košarci.

Osim što će se u našem glavnom gradu igrati kvalifikacioni turnir za košarkaše, kao i za košarkašice na kojima će učestvovati reprezentacije Srbije, u srpsku prestonicu je premeštan i kvalifikacioni turnir koji je trebalo da se igra u kineskom Fošanu.

To je saopštila FIBA usled epidemije koronavirusa u Kini. Turnir koji je premešten iz Fošana, igraće se od 6-9- februara u Beogradu.

- Posle pažljive procene razvoja situacije povodom izbijanja koronavirusa i stavljanjem na prvo mesto bezbednost i zaštitu igračica, stručnih štabova i delegacija svih timova, Izvršni odbor FIBA je doneo odluku da premesti turnir u Beograd, gde će takođe već biti održan jedan od tri kvalifikaciona turnira za košarkašice.

- Osim operativnih prednosti koji FIBA dozvoljavaju odgovarajuće uslove za organizaciju i održavanje turnira takvog značaja, razlog zašto je izabrano da takmičenje bude premešteno u Beograd jeste i taj što je u Srbiju omogućen ulazak bez vize svim građanima iz država čije reprezentacije učestvuju na turniru (Kina, Velika Britanija, Južna Koreja i Španija) - navodi se u zvaničnom saopštenju FIBA.

Podsećamo, da je već ranije određeno da se u Beogradu održi kvalifikacioni turnir na kome će učestvovati reprezentacije Srbije, SAD, Mozambika i Nigerije.

Oba turnira će se igrati u istom periodu, od 6. do 9. februara.

Druga dva grada koji su domaćini kvalifikacionih turnira su Burž u Francuskoj i Ostende u Belgiji.

Što se tiče košarkaša, turnir u Beogradu biće održan u junu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.