I DALJE STE PREVIŠE NISKO! Objavljena dramatična poslednja poruka pilotu helikoptera, veza se potom prekinula!
Mesto gde je pao helikopter u kome je poginuo Kobi Brajant, Foto: Profimedia

tražio je pomoć od kontrolnog tornja

I DALJE STE PREVIŠE NISKO! Objavljena dramatična poslednja poruka pilotu helikoptera, veza se potom prekinula!

U javnost je isplivao audio snimak razgovora pilota sa Kontrolnim tornjem u kome traži savete da se izvuče iz magle

Objavljeno: 12:02h

Američki mediji su objavili snimak poslednjeg razgovora pilota helikoptera u čijem padu su poginuli Kobi Brajant sa svojom ćerkom (13) i još 7 osoba, sa Kontrolnim tornjem.

U javnost je isplivao audio snimak u kome se čuje kako pilot, koji je takođe poginuo, traži pomoć od Kontrolnog tornja usled izuzetno loše vidljivosti i magle, jer nije imao dobar pogled gde se nalaze.

Kako se čuje na snimku, njemu je saopšteno da kruži 15 minuta i pokuša da nađe izlaz i situacije, međutim, nakon toga je napravio grešku, jer se spustio suviše nisko.

Iz Kontrolnog tornja su ga upozoravali da leti suviše nisko, da bi se ubrzo veza prekinula, a kako prenose mediji, helikopter je krenuo prema planinskom predelu i najverovatnije udario u neki od vrhova pri brzini od 300 km/h što je izazvalo automatski pad.

Pilot je probleme sa maglom prijavio dok su leteli iznad zoološkog vrta LA, te su kružili najmanje šest puta i leteli veoma nisko na visini od oko 500 metara.

- Morate da povećate brzinu, letite prenisko - rekao je dispečer pilotu, koji usled lošeg signala nije dobro čuo poruku, pa mu je još jednom ponovljeno:

- I dalje ste previše nisko - nakon čega se veza prekinula i Kontrolni toranj je izgubio vezu sa pilotom.

Ono što je glavno pitanje jeste kako je helikopter uopšte poleteo i koje dao dozvolu za poletanje s obzirom da prema izveštaju tog jutra je bio stopiran sav vazdušni saobraćaj iznad Los Anđelesa jer nisu postojali ni minimalni standardi za letenje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.