SKANDALOZNO! BBC SAHRANIO LEBRONA UMESTO BRAJANTA! Planeta je ozlojeđena i ogorčena: Pa, na dresu vam piše!
Bi-Bi-Si je pomešao Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa, Foto: AP

Sraman i nedopustiv propust

SKANDALOZNO! BBC SAHRANIO LEBRONA UMESTO BRAJANTA! Planeta je ozlojeđena i ogorčena: Pa, na dresu vam piše!

Čak nisu u montaži primetili da na dresu piše prezime Džejms, a ne Brajant

Objavljeno:

U trenucima dok čitav svet tuguje i oplakuje pogibiju Kobija Brajanta, njegove ćerke Điane (13) i još 7 osoba koje su stradale u padu helikoptera u Kaliforniji, britanski Javni servis - Bi-Bi-Si uspeo je da napravi nedopustivu grešku i izazove ozlojeđenost i ogorčenost cele planete.

Naime, oni su uspeli čak i da pomešaju Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa, pa su u vesti o pogibiji jednog od najboljih košarkaša u istoriji kao pokrivalice iskoristili fotografije Lebrona Džejmsa, aludirajući time da je Lebron Džejms poginuo.

To je izazvalo žestoke reakcije širom sveta, pogotovo što se radi o jednoj od najuglednijih i najprestižnijih medijskih kuća na celoj planeti koja sebi nije smela da dopusti da napravi takvu grešku.

Znamo svi da košarka nije toliko popularna u Velikoj Britaniji, ali smo sigurni da dobro znaju i kako izgledaju Lebron Džejms i tragično nastradali Kobi Brajant s obzirom na njihovu planetarnu popularnost i prepoznatljivost u svakom delu sveta od Aljaske do Australije.

Uz sve to, mnogi upućuju na to da u njihovom prilogu u montaži nisu čak ni primetili šta piše na dresu, odnosno da piše Džejms, a ne Brajant.

Posle čitavog skandala oglasio se jedan od glavnih urednika BBC-ja, Pol Rojal, koji se izvinio na društvenim mrežama zbog ovog previda.

- U večerašnjem izveštaju o smrti Kobija Brajanta greškom smo iskoristili snimke Lebrona Džejmsa u jednom delu izveštaja. Izivnjavamo se za ovu ljudsku grešku kojom smo unizili svoje uobičajene standarde emitovanog programa - napisao je Rojal na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.